mSchools Awards 2024

DOMUSORDER

Autor: Albert Maristany Borge

Contacte: albertm@safasp.net

Nom escola: Escola Sagrada Família SAFASP.NET

Adreça de l'escola: Puig i Cadafalch 50 - Santa Perpètua de la Mogoda

Pàgina web: https://sites.google.com/safasp.net/maxcode/inici

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Ciutadania democràtica i consciència global
Àrea / matèria / àmbit
Tecnologia / informàtica
nº de sessions de 1 hora
25
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge basat en problemes (ABP) Design Thinking Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

DomusOrder és una aplicació que permet als usuaris contactar amb els seus veïns i administrador per parlar-ne de diferents temes, evitant malentesos i proporcionant una comunicació fluida. El nostre objectiu principal és oferir una eina que permet comunicar-te de forma moderada i fàcil i poder portar un major control sobre els temes importants. Tenint opcions d'organització de documents, anuncis entre altres. També serà més fàcil donar la teva opinió i veure l'opinió global o majoritària a través d’enquestes. Oferim també als administradors de les comunitats kits de personalització per tenir una experiència particular i ajustada a tu.

Singularitat i innovació

Domus order garanteix a les comunitats de veïns dos eixos temàtics com ara: ·”Ciutadania democràtica i consciència global” ja que es una aplicació que intervé en situacions reals, promou d’accions per a la justicia social(veïnal) i impulsa el treball sobre els drets humans sempre que la comunitat estiguin tot d’acord. ·“Benestar emocional i social”, la mateixa aplicació va ser creada amb un propòsit, a les comunitats moltes vegades la comunicació per a la gestió de diners o canvis sol·licitats per part dels veïns, no és bona llavors per això mateix que hem fet que aquesta aplicació sigui lo més simple i fàcil d’utilitzar per poder tenir una comunicació propera de cara a les comunitats i el més important, que no hi hagin disputes per mals entesos

Més detalls

Resum del procés

Durant les diferents sessions s'explica als alumnes el projecte, es creen els grups i es dedica temps a pensar i investigar idees potencialment atractives i innivadores. Els alumnes també s'analitzen i s'assignen rols de grup, i es planifiquen les tasques de forma calendaritzada, intentant fer una estimació dels temps. Una vegada escollit el tema de l'app se'ls demana fer un mapa de funcionalitats, i després un prototip de pantalles juntament amb el model de negoci i l'estudi de mercat. El professor orienta als alumnes en tot moment. En aquest punt es desenvolupa la resta del projecte en paral·lel (web, memòria, pósters, vídeos promocionals). Es posa un deadline i a partir d'aquella data es dóna un temps de millora dels punts febles. Finalment presenten els projecte davant els companys.

Impacte de la proposta

Des de l'escola apostem fa anys en la proposta AppEducation. Considerem que és un projecte que fomenta aprenentatges diversos, com el treball en equip, la planificació, la recerca i investigació, comunicació, programació, i que és proper a la realitat, que foments l'emprenedoria, l'autoaprenentatge i les capacitats del treball grupal. N'estem contents amb els resultats i tractem de millorar la proposta pedagògica cada any.

Altres observacions

4 ESO
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.