mSchools Awards 2024

Zanardis

Autor: Raül Gómez Gómez

Contacte: rgomez21@xtec.cat

Nom escola: Institut Bernat el Ferrer

Adreça de l'escola: C/ Nostra Senyora de Lourdes, 34 - Molins de Rei

Pàgina web: https://www.bernatelferrer.cat/

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Ciutadania democràtica i consciència global
Àrea / matèria / àmbit
Tecnologia i Digitalització 3r d'ESO
nº de sessions de 1 hora
20
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge basat en el pensament Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

A través del programa App Education promogut per Mschools, es planteja a l’alumnat quins problemes afecten la nostra comunitat i com pot identificar els possibles causants. Durant aquest procés, l’alumnat va esmicolant aquests problemes i aportant solucions consensuades en grup, les quals, aplicant el pensament computacional, donaran forma mitjançant el disseny i programació d’una App, així com crear una estratègia de mercat i difusió. Un cop desenvolupada la seva aplicació, tenen l’oportunitat de presentar a la resta de la comunitat el seu projecte en la Fira Tecnològica del Bernat.

Singularitat i innovació

El desenvolupament del projecte ha donat l'oportunitat a l'alumnat de fer-se'l seu escollint ells el centre d'interès treballat, però a la vegada ha sigut consensuat en grup i amb una visió d'acomplir alguns dels ODS treballats a l'institut i pensant en com ajudar a la comunitat que els envolta.

Més detalls

Resum del procés

El projecte ha tingut dues parts. En la primera part, amb tot el grup aula, anàvem desenvolupant el programa d'appliquem la tecnologia, fent recerca de diferents problemes, desgranant-los, posant-los en comú i trobant possibles solucions, així com fer estudis de mercat sobre propostes ja existents. Van haver de desenvolupar la web de l'equip per publicitar les apps i ja posteriorment fer tota la part de màrqueting amb el disseny de logos, pòsters i vídeos. En una segona part, que s'ha anat desenvolupant paral·lelament, en petit grup s'ha ensenyat a programar aplicacions per mòbil amb el programa App Inventor. Un cop van dominar el programari, és quan van dissenyar i programar la seva aplicació.

Impacte de la proposta

El projecte ha donat l'oportunitat d'enriquir l'aprenentatge de diverses maneres. Ha fomentat la generació d'idees innovadores i solucions per a problemes concrets, així com ensenyar programació, disseny d'interfícies i webs i edició de vídeos. També ha servit per promoure el treball en equip i la coordinació per assolir objectius comuns. En resum, aquest projecte ofereix una experiència enriquidora que desenvolupa habilitats tècniques, fomenta la creativitat i la col·laboració, i té un impacte positiu en la comunitat a la qual pertany l'alumnat.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.