mSchools Awards 2024

WellneSSolutions, millorem l’educació

Autor: Guillem Gramunt Sarró

Contacte: ggramun2@xtec.cat

Nom escola: Institut de Puig-reig

Adreça de l'escola: Avinguda 1 d'Octubre, 3, CP:08692 - Puig-reig (Barcelona)

Pàgina web: https://inspuig-reig.cat

Share
Edat dels alumnes
16 - 18
Eix principal
Benestar emocional i social
Àrea / matèria / àmbit
Robòtica, Tecnologia, Emprenedoria i cultura i valors ètics
nº de sessions de 1 hora
32 sessions
Recurs digital
Plaques programables: Micro:Bit, Ed1 o Arduino
Metodologies
Aprenentatge basat en problemes (ABP) Aprenentatge basat en el pensament Design Thinking Visual Thinking Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

El nostre projecte consta d’una caixa que a dins hi té incorporat diferents elements (processador, sensors, pantalles LCD i display...) en les que es marquen diferents mesures per poder mantenir la classe amb el millor ambient per poder estudiar còmodament, aquestes són la temperatura, la humitat, la quantitat de CO2/VOC's i els decibels (el so). Tots aquests paràmetres mencionats anteriorment són mostrats, a temps real , en les diferents pantalles per poder veure els valors. A més a més, disposa de díodes led verd i vermell que quan els detectors passen el límit establert , indicaran si s’han d’obrir les finestres o que l'alumnat hagi d'abaixar el to de veu perquè es pugui tenir una classe molt més confortable en aquests aspectes que potser no tenim tant en compte normalment.

Singularitat i innovació

El nostre producte és singular, ja que no ho hem vist mai, i pensem que és una cosa molt important que no li donem la suficient importància. Sembla que no, però es treballa molt més bé en aules netes i amb un bon ambient, que no pas amb classes amb l'ambient carregat i amb soroll, així que també ajudaria a alumnes i docents estar més concentrats i a pujar el rendiment acadèmic. Sobretot ens trobem en aquestes situacions a l’estiu o quan comença a fer calor. La gent sua, i les hormones estan disparades, llavors la nostra caixa pot ajudar la classe a mantenir un ambient adequat.

Més detalls

Resum del procés

El treball desenvolupat a l’aula es va dur a terme entre els 6 membres de l’equip. En primer lloc, vam fer una pluja d’idees per decidir el projecte. L’aparell escollit va ser un mesurador de la qualitat de l’aire, regulador de soroll i detector de la temperatura i humitat, amb altres paraules un aparell multifuncions, per regular l’ambient a l’aula. Ens vam dividir en grups de dues persones per aprofitar més el temps i poder informar-nos sobre els elements necessaris i les funcions que realitzen. Un cop obtinguts els materials necessaris ens vam posar a programar els codis i construir els circuits, finalment es va dissenyar l’estructura exterior, la qual és una caixa rectangular que integra tots els elements i per la part frontal té tres pantalles en les quals es mostra els valors de temperatura i humitat, el nivell de so en decibels i el nivell de CO₂ i VOC2, els quals s’indica amb díodes leds vermells i verds quan els nivells són òptims i quan se sobrepassen els valors establerts.

Impacte de la proposta

En el nostre projecte hi hem treballat bàsicament els alumnes de robòtica de 1r de batxillerat i el nostre professor. Aquest projecte ens ha motivat a agafar-nos-el seriosament i donar el millor de nosaltres mateixos. Les classes han estat molt dinàmiques i ens ho hem passat molt bé, i quan passa això , aprens amb més ganes i els nous conceptes te’ls aprens més fàcilment. D’altra banda, en explicar-ho als nostres companys d’altres classes o amics, semblaven molt interessats i realment tenien ganes d’anar sabent com avançava i fins i tot demanaven si ens podien ajudar en qualsevol cosa. En referència a l'abast de la nostra proposta en la societat, creiem que l'impacte serà positiu per els nombrosos avantatges que pot aportar, tals com: - El confort tèrmic de les persones (ja que és un factor important per la salut). - Millorar l’atenció dels alumnes reduint el soroll dins l'espai de treball. - Evitar possibles infeccions respiratòries. - Renovar l’ambient carregat a les aules.

Altres observacions

Aquest projecte ens ha aportat cooperativitat, nous coneixements en termes de programació, ens ha ajudat a sobreposar-nos a obstacles cada dia, i sobretot a tenir ganes de millorar i poder fer un bon projecte. També hem guanyat seguretat en les nostres capacitats pel fet que no estem acostumats a realitzar projectes tan complexos. Encara que ja havíem realitzat anteriorment pràctiques amb Arduino, fer aquest projecte ens ha permès descobrir noves funcions i possibilitats del microprocessador.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.