mSchools Awards 2024

The Magic in Me

Autor: Elena Vercher Ribis

Contacte: everche2@xtec.cat

Nom escola: Escola Sant Jordi

Adreça de l'escola: Avinguda de l'U d’Octubre, 13 - L'Ametlla de Mar

Pàgina web: https://agora.xtec.cat/ceip-santjordi-ametllademar/

Share
Edat dels alumnes
8 - 10
Eix principal
Art i creativitat per la cohesió, integració i transformació
Àrea / matèria / àmbit
Llengua Estrangera (Anglès), Ciències, Matemàtiques
nº de sessions de 1 hora
10
Recurs digital
Fabricació digital i creació maker
Metodologies
Design Thinking Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

"The Magic in Me" és una sèrie de projectes STEAM que promouen la inclusió i la confiança en l'alumnat. Comença amb la creació de mons virtuals a CoSpaces destacant els seus punts forts, passions i interessos. A través de la col·laboració i la retroalimentació, l'alumnat descobreix talents ocults i afirma les habilitats els uns dels altres. Seguint aquesta introspecció, l'alumnat dissenya les seves pròpies varetes màgiques utilitzant Tinkercad, simbolitzant el seu potencial únic. Guiats pels docents, aprenen a navegar pel programari. Després, es converteixen els dissenys en objectes físics mitjançant la impressió 3D i s'afegeix la programació utilitzant micro:bit per fer que la màgia sigui real. L'alumnat desenvolupa encanteris personals i grava vídeos mentre llança els seus encanteris, demostrant la seva confiança i creativitat. Aquest projecte celebra la diversitat i potencia l'autoestima dels participants.

Singularitat i innovació

La proposta ofereix una combinació única de tecnologia emergent, com la impressió 3D i la programació de micro:bit, integrades amb el desenvolupament personal dels alumnes mitjançant la reflexió i la autoafirmació i l'aprenentatge de l'Anglès com a llengua estrangera. La utilització de tecnologies com el disseny i la impressió 3D, la realitat augmentada i la programació de micro:bit no només captiva l'atenció de l'alumnat, sinó que també els permet experimentar de manera pràctica i tangible, convertint les seves idees en productes concrets. Això no només millora la seva comprensió dels conceptes STEAM, sinó que també els proporciona habilitats valuoses per al futur en un món cada vegada més tecnològic. Aquest enfocament innovador no només fomenta la creativitat i la confiança, sinó que també celebra la diversitat i l'autodescobriment, oferint una experiència educativa enriquidora i transformadora.

Més detalls

Resum del procés

"The Magic in Me" és un procés STEAM dissenyat per explorar la màgia interior de cada alumne: el que els agrada fer, allò que fan millor... Ens enfrontàvem a problemes a l'escola, on alguns alumnes es sentien exclosos dels seus companys de classe, i així vam començar per recordar-los que tots tenen habilitats especials, coses en comú els uns amb els altres i, el més important de tot, que hi ha màgia en cadascun de nosaltres. Sessions: 1 Introducció al projecte i reflexió sobre les habilitats personals. 2 Creació dels mons virtuals a CoSpaces. 3 Experimentació amb realitat augmentada. 4 Disseny de varetes màgiques a Tinkercad i impressió 3D. 5 Ajustaments finals de les varetes màgiques. 6 Introducció a la programació amb micro:bit. 7 Desenvolupament del codi per a les funcions desitjades. 8 Creació d'encanteris personals i reflexió sobre el seu significat. 9 Pràctica de la col·laboració i la retroalimentació. 10 Exhibició final dels projectes i reflexió sobre l'experiència global.

Impacte de la proposta

Ha estat una experiència integral que ha implicat tota la comunitat educativa. El personal docent ha jugat un paper fonamental en el disseny i la implementació del projecte, coordinant les activitats i proporcionant suport als alumnes en el seu procés d'aprenentatge. El personal de suport també ha contribuït, oferint assistència tècnica i logística per assegurar que tot funcionés sense problemes. Les famílies han participat actuant com a suport emocional i motivacional per a l'alumnat, reforçant els aprenentatges a casa i fomentant la curiositat i l'entusiasme dels seus fills cap al projecte. Aquesta col·laboració entre l'escola i les famílies ha estat fonamental per crear un entorn d'aprenentatge ric i estimulant. Pel que fa a l'alumnat, el projecte ha tingut un impacte significatiu en el seu aprenentatge i desenvolupament personal. Han tingut l'oportunitat de participar en activitats pràctiques i creatives que han enriquit la seva comprensió dels conceptes STEAM, les seves habilitats en l'anglès i han fomentat el seu pensament crític i la resolució de problemes. A través de la col·laboració i el treball en equip, l'alumnat ha après a comunicar-se i a valorar les diferents perspectives. A més, han desenvolupat una major confiança en les seves pròpies capacitats i han après a superar els desafiaments amb resiliència i determinació. A nivell del centre educatiu, el projecte ha contribuït a una transformació positiva en la cultura escolar promovent valors com la inclusió.

Altres observacions

El projecte ha promogut la col·laboració, la creativitat i la reflexió en l'alumnat, millorant el clima escolar i establint vincles forts amb les famílies i la comunitat. S'ha fomentat la gestió emocional i la imaginació, afavorint un aprenentatge integral i significatiu.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.