mSchools Awards 2024

SLOPA Recycling

Autor: David Rodríguez

Contacte: drodrig2@xtec.cat

Nom escola: Institut Eugeni Xammar

Adreça de l'escola: Carrer Camí de Bigues, 40-42, 08480 L'Ametlla del Vallès, Barcelona - L'Ametlla del Vallès, Barcelona

Pàgina web: https://agora.xtec.cat/inseugenixammar/

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Ciutadania democràtica i consciència global
Àrea / matèria / àmbit
Informàtica
nº de sessions de 1 hora
17
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu Aprenentatge basat en reptes Aprenentatge per descobriment

Breu descripció

Ha estat un repte la creació del prototip de la web app i el lloc web. Hem utilitzat l'entorn de programació HTML5 i JavaScript, amb un repositori de GitHub, i després hem utilitzat la característica de GitHub Pages per publicar el nostre lloc web sense fer servir servidors físics. El projecte ha estat una experiència molt interessant on hem pogut aprendre molt sobre els diferents aspectes de com s'administra un projecte com el que hem fet. També ha estat un repte per avaluar les nostres capacitats com a individus i com a grup, ensenyant-nos a treballar en equip i a organitzar-nos en un àmbit semblant al professional.

Singularitat i innovació

Tot i haver-hi moltes aplicacions semblants a la nostra, tenim la fortalesa que podem col·laborar amb instituts i ajuntaments en diferents àmbits per aconseguir un sistema de reciclatge divertit i on la gent pot competir amb un objectiu comú: reciclar i millorar.

Més detalls

Resum del procés

Per treballar de manera eficient i per tenir la nostra feina definida, vam decidir dividir-nos en diferents rols: creatius, coordinador, constructor i explorador. Mentre els constructors creaven el lloc web amb codi, els creatius creaven els elements gràfics, com les pantalles, el pòster o el logo. Vam dedicar els primers cinc minuts de cada classe per recopilar i organitzar la feina feta. A més, al final de cada classe i quan treballàvem anotàvem el que havíem fet al diari de realització.

Impacte de la proposta

Ens volem implicar amb organitzacions a l'àmbit local com ajuntaments o altres centres educatius per difondre el nostre projecte, a més de distribuir-lo pel nostre institut com a una proposta que pot donar solucions a problemes que la gent té habitualment amb el sistema de reciclatge que hi ha, transformant-lo i fent un canvi positiu en el nostre centre.

Altres observacions

Ens queda pendent fer el nostre projecte aplicable a altres centres per ampliar la nostra proposta de negoci. Per fer això hauríem de definir millor l'aplicació i l'anàlisi de la seva lògica, a més de canviar la base de dades per una amb major escalabilitat i seguretat, com ara SQL Lite o Firebase, fent fàcil i accessible a qualsevol centre l'adaptació al sistema que proposem.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.