mSchools Awards 2024

Self-esteem

Autor: Herminio Manzano

Contacte: hmanzano@joanpelegri.cat

Nom escola: Escola Joan Pelegrí

Adreça de l'escola: Consell de Cent, 14 - Barcelona

Pàgina web: www.joanpelegri.cat

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Benestar emocional i social
Àrea / matèria / àmbit
Digitalització de 4t d'ESO
nº de sessions de 1 hora
42
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge basat en problemes (ABP) Aprenentatge basat en el pensament Design Thinking Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu Aprenentatge basat en reptes Estudi de casos

Breu descripció

L'aplicació està dissenyada per millorar l'autoestima i oferir consells d'estudi i gestió emocional, oferint un espai segur per al creixement personal i acadèmic. Ofereix un calendari per organitzar temps d'estudi, treballs, exàmens... Els usuaris poden accedir a consells per millorar la seva autoestima i aprendre a gestionar emocions com l'estrès, l'ansietat, l'angoixa... A més, l'aplicació inclou qüestionaris per reflexionar sobre un mateix i promoure l'autoconeixement, a més, volem que l’usuari pugui centrar-se en si mateix sense descuidar els seus estudis. El que volem aconseguir amb la app es que els estudiants entenguin que sempre es important el que cadascú sent i que tot pot aconseguir-se si es gestionen bé el temps.

Singularitat i innovació

La singularitat de la nostra aplicació és que creiem que hem aconseguit un equilibri adequat entre donar suport a l'organització personal i valorar l'estat emocional de cada persona que la utilitza. Alhora considerem que una altra singularitat del projecte és justament la nostra mirada adolescent. El nostre punt de vista fa que considerem que la protecció de la nostra salut mental hauria d'anar per davant de l'organització a qualsevol preu.

Més detalls

Resum del procés

Aprenentatge de la programació informàtica amb App Inventor 2. Formació de l’equip de treball amb rols i responsabilitats diferenciats. Ideació i consense d’idees per decidir el problema que es vol resoldre. Aprofundiment a la definició del problema amb la tècnica de The 5 W’s. Descripció del mapa de funcionalitats Prototipatge de les pantalles i de la interfície de l’aplicació amb Balsamiq. Disseny de la imatge corporativa de l’empresa i del producte per tal de recollir la filosofia i visió de l’empresa Disseny del pòster divulgatiu i explicatiu del projecte. Disseny del model de negoci per la nostra proposta de valor Programació de l’aplicació segons les especificacions. Documentar totes les etapes del procés per conformar la memòria del projecte. Construir l’espai web del projecte per fer-ne difusió pública Producció dels dos videos del projecte. El video promocional i el segon vídeo explicatiu del funcionament de l’aplicació.

Impacte de la proposta

L’impacte de la proposta educativa mSchools App Education és profund. Organitzem les dues terceres parts del temps disponible a la matèria de Digitalització al treball mSchools. La proposta i les metodologies didàctiques que ens permet implementar son molt motivadores per l’alumnat. L’aprenentatge cooperatiu és la base de moltes setmanes de treball on no només aprofiten els molts aprenentatges de cultura digital que ja han adquirit al llarg de la seva etapa escolar, sinó que amb el treball del projecte aprenen noves competències de l'àmbit tecnològic i digital. Aprenen fent! Alhora el treball del projecte mSchools ens permet aprofundir i millorar moltes competències transversals absolutament imprescindibles pels ciutadans i ciutadanes del futur: la competència digital, l'emprenedora, la ciutadana i la personal. Els nois i noies que han desenvolupat el projecte mSchools ho acaben vivint com una fita molt significativa en el seu aprenentatge a l’educació secundària.

Altres observacions

Hem treballat molt i molt motivades i motivat en el projecte mSchools App Education. Ens ha agradat molt i procés i estem molt satisfetes del resultat final.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.