mSchools Awards 2024

Santa Oliva Màgica

Autor: Hugo Cardillo, Anna Vallverdú, Ramón i Christian Toldrà.

Contacte: hcardill@xtec.cat

Nom escola: Escola La Parellada

Adreça de l'escola: C/Josep Maria Mas s/n - Santa Oliva

Pàgina web: https://agora.xtec.cat/ceip-la-parellada/

Share
Edat dels alumnes
10 - 12
Eix principal
Ciutadania democràtica i consciència global
Àrea / matèria / àmbit
Medi, Informàtica, Robòtica.
nº de sessions de 1 hora
20
Recurs digital
Scratch Challenge
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Design Thinking

Breu descripció

Amb motiu de les assemblees climàtiques, la classe de 6è va proposar incentivar el turisme sostenible i la coneixença del nostre territori. Per aquest motiu, a classe es va crear un videojoc amb 5 pantalles per jugar en 5 indrets diferents del poble. Aquests personatges són: Barraca, Glu-Glu, Vinyet, Terri i Olivarro. Al llarg de les diferents pantalles podràs conèixer ubicacions i patrimoni de Santa Oliva.

Singularitat i innovació

-Ensenya el patrimoni cultural i natural del poble d'una manera lúdica. -Està pensat el videojoc per fer una ruta a peu o en bicicleta pel municipi, promovent l'activitat física. -Els personatges principals s'han fet alguns amb ajuda de la Inteligencia artificial i uns altres estan dibuixats a mà pels mateixos alumnes.

Més detalls

Resum del procés

En conjunt, fent servir tècniques de design thinking, es van triar quines temàtiques es podrien treballar en el videojoc i es van triar els protagonistes que dinamitzarien la història. Es va dividir la classe en 5 grups, cada grup es va fer càrrec d'un minijoc. Vam decidir en conjunt on ubicaríem aquests minijocs. L'Asociació d'Historiadors de Santa Oliva, ens va donar un cop de mà amb la fiabilitat de les dades que tractaven als jocs.

Impacte de la proposta

-Aquesta proposta ens ha servit per treballar més en profunditat el municipi amb els nostres alumnes. Ha

Altres observacions

Els jocs estan pensats com individuals, podeu consultar la proposta a: https://www.canva.com/design/DAGEcCtHEak/UEUcYyrkabs6liXA8J6Jjg/edit?utm_content=DAGEcCtHEak&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.