mSchools Awards 2024

Redescobrim els edificis de Lleida

Autor: M.PILAR CORTES ROSELL / SANDRA GÒDIA TORRENTE

Contacte: c5008959@xtec.cat

Nom escola: Centre Educatiu El Segre

Adreça de l'escola: Partida Rufea 68 - Lleida

Pàgina web: https://agora.xtec.cat/ce-elsegre/

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Art i creativitat per la cohesió, integració i transformació
Àrea / matèria / àmbit
Ciències Socials: Geografia i Història, Educació Plàstica Visual i Audiovisual, Llengua Catalana i Literatura i Tecnologia i Digitalització per a 3r d’ESO. Ciències Socials: Geografia i Història, Llengua Catalana i Literatura, Expressió Artística i Digitalització per a 4t d’ESO.
nº de sessions de 1 hora
13 sessions per la cerca i el treball de la informació del projecte, 10 sessions per dibuixar els edificis, 3 sessions per la sortida fotogràfica, 3 sessions per les gravacions orals i 8 sessions per l'edició del vídeo, l'elaboració del pòster i la introducció del material a l'aplicació MHM.
Recurs digital
Mobile History Map
Metodologies
Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

Georeferenciar 14 punts a la ciutat de Lleida. Cerca i tria dels principals edificis de la ciutat en funció de la seva doble funcionalitat o no al llarg del temps i dels canvis arquitectònics que han sofert. Petita observació de les diferents característiques i estils arquitectònics dels edificis triats. Repte: Sabries trobar els dos edificis que no presenten una doble funcionalitat?

Singularitat i innovació

Degut a les nostres circumstàncies hem hagut de fer pràcticament tot el treball basant-nos en la informació i les imatges recollides a través d'Internet i de llibres. Només dos alumnes han pogut realitzar la sortida per la ciutat per fotografiar els edificis. Els nostres menors i joves disposen d’equipaments TIC, recentment renovats i gràcies a això han pogut participar molt activament, tant en la recerca com en l'edició i gravació del projecte. Sempre sota el guiatge del mestre ja que no tenen accés lliure a internet degut a la seva situació.

Més detalls

Resum del procés

Procés: 1. Cerca guiada dels principals edificis de Lleida. 2. Escollim 14 edificis de la ciutat. 3. Busquem informació sobre la utilitat que tenien aquests edificis antigament i mirem quines funcions tenen actualment. 4. Realitzem dibuixos dels edificis. 5. Programem una sortida per a fer fotografies dels edificis. 6. Escrivim amb ordinadors la informació de cada edifici. 7. Escanegem i retoquem les imatges dels dibuixos i les fotografies. 8. Gravem els textos i editem els àudios. 9. Pugem imatges, fotografies, dibuixos, textos i veu al Mobile History Map. 10. Editem un vídeo amb el procés del nostre projecte. 11. Creem un pòster amb l’aplicació Canva.

Impacte de la proposta

En aquest treball hi ha alumnes que són de Lleida i d'altres que no, però el treball els ha servit a tots per reconèixer la riquesa arquitectònica de la ciutat. No acostumen a reconèixer les característiques arquitectòniques dels edificis, això els ha servit per valorar l'esforç de la ciutat al llarg dels anys, per adaptar-se a l'evolució dels estils artístics. Al mateix temps han pogut observar l'adaptació funcional d'aquests edificis al llarg dels anys en funció de les diferents necessitats ciutadanes.

Altres observacions

Nosaltres som un centre de justícia juvenil amb menors i joves amb mesures de privació de llibertat. Això ens ha condicionat el poder realitzar sortides a l'exterior per a una millor observació, localització, apreciació dels edificis de la ciutat. Per tant, ens hem basat molt en la recerca a través d'Internet, sempre guiada pel mestre i de diferents llibres. Totes les competències treballades s'han adaptat a les necessitats i mancances dels nostres alumnes, degut a les seves característiques.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.