mSchools Awards 2024

Recicla que el món ho necessita

Autor: Laura Laiz i Dúnia Vilà

Contacte: a8032592@xtec.cat

Nom escola: Escola Sant Jordi

Adreça de l'escola: c/ de les Escoles, 10 - Sant Vicenç de Montalt

Pàgina web: https://agora.xtec.cat/esc-santjordi-svmontalt/

Share
Edat dels alumnes
10 - 12
Eix principal
Ciutadania democràtica i consciència global
Àrea / matèria / àmbit
Projecte
nº de sessions de 1 hora
12 (aproximadament)
Recurs digital
Scratch Challenge
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Gamificació / Ludificació Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu Aprenentatge per descobriment

Breu descripció

L'alumnat ha utilitzat scratch per a crear una sèrie de jocs on l'objectiu és conscienciar a les persones sobre la importància del reciclatge. L'alumnat està cursant 6è d'educació primària i es va iniciar amb el programa scratch l'any passat, a 5è. L'experiència ha estat molt positiva i enseguida s'han engrescat per a fer el projecte.

Singularitat i innovació

El valor afegit d'aquest projecte és la complexitat de la programació que ofereix: els tres jocs són força variats, i d'aquesta manera han pogut mostrar diferents coses que saben fer. L'alumnat ha fet absolutament tot el projecte de manera autònoma: el desenvolupament de la idea, el guió, el disseny dels jocs, tota la programació, el cartell... És una tasca feta 100% per l'alumnat i considero que té molt mèrit la feina feta.

Més detalls

Resum del procés

A l'aula hem dedicat diverses sessions a desenvolupar tot el projecte, des de la idea inicial, el guió, tota la programació, el cartell i el vídeo. Ha estat una activitat molt laboriosa, però alhora molt gratificant. L'alumnat ha mostrat molta motivació en tot moment. S'han distribuït molt bé la feina i tots han participat en diferents apartats del projecte. Han anat dissenyant i programant diferents apartats dels jocs en diferents chromebooks i després han tingut la feina d'unificar-ho tot en un únic projecte.

Impacte de la proposta

Per tirar endavant aquesta proposta ens hem implicat dues mestres i hem dedicat diverses sessions a l'aula, fent codocència. El nostre paper ha estat donar suport i ajudar a solucionar petits detalls, però l'alumnat ha realitzat la programació completament sols, arribant a uns nivells de complexitat molt alts. A casa molts alumnes també han dedicat moltes hores a practicar, provar i provar diferents programes i anar fent cerca i assaig-error per a que tot funcionés. La dedicació ha estat màxima, i creiem que aquest fet es reflexa en el projecte final.

Altres observacions

Com a mestres estem molt orgulloses del nostre alumnat, creiem que han fet una gran tasca EN GRUP i ells estan molt satisfets del resultat. Considerem que l'activitat ha estat un èxit.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.