mSchools Awards 2024

Plats tradicionals de la Terra Alta i les Terres de l’Ebre

Autor: Teresa Melich Borràs

Contacte: tmelich@xtec.cat

Nom escola: IE MdD del Portal

Adreça de l'escola: Cos, 8 - Batea

Pàgina web: https://agora.xtec.cat/ieportalbatea/

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Llengua, cultura i diversitat
Àrea / matèria / àmbit
Repte Emprèn
nº de sessions de 1 hora
30
Recurs digital
Mobile History Map
Metodologies
Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

L'alumnat ha fet recerca de plats típics i tradicionals de la Terra Alta i dels voltants, com les Terres de l'Ebre. L'alumnat es va adonar que hi ha molts plats típics i tradicionals que la gent desconeix i que val la pena recordar de com es cuinen i es fan. La majoria utilitzen aliments de la zona que hi ha i que hi havia en cada època. Les famílies han explicat com es cuinen i ara es poden saborejar en alguns restaurants o es poden cuinar a casa, en família.

Singularitat i innovació

Malgrat que la proposta mira al passat, a la manera de cuinar plats típics, es fa d'una manera innovadora perquè avui en dia es poden cuinar amb tot el que tenim al nostre abast. És important recuperar les nostres tradicions, perquè l'alimentació sana és un dels fonaments de la nostra terra. Cal transmetre a les futures generacions els hàbits i els menjars saludables que han existit i que existeixen. Mostrar la diversitat en l'alimentació, recuperar plats de tota la vida, d'una manera innovadora i adaptada al segle XXI.

Més detalls

Resum del procés

L'alumnat fa recerca, entrevista, busca informació. L'alumnat geolocalitza els plats més típics i tradicionals. Treball en grup i col·laboratiu. Treball a l'aula en en grup, compartir materials, seleccionar els més adequats, etc. Revisió conjunta per part del grup.

Impacte de la proposta

L'alumnat ha implicat a les famílies, han cuinat, han après sobre tradicions i història culinària de la zona. Ha estat un aprenentatge actiu ja que l'alumnat ha hagut de cuinar i aprendre a utilitzar els materials i aliments adequats. Com a interessant, aquest any s'ha dut a terme la setmana cultural (jornades culturals) relacionada a aquesta cuina, ja que l'alumnat del grup estava molt motivat amb el tema i va demanar que el tema de les jornades fos sobre aquest tipus de cuina. Va ser un èxit, algunes famílies van venir a cuinar al centre i tot l'alumnat de l'institut escola va poder cuinar plats típics i després menjar-los.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.