mSchools Awards 2024

Phi

Autor: Herminio Manzano

Contacte: hmanzano@joanpelegri.cat

Nom escola: Escola Joan Pelegrí

Adreça de l'escola: Consell de Cent, 14 - Barcelona

Pàgina web: www.joanpelegri.cat

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Benestar emocional i social
Àrea / matèria / àmbit
Digitalització de 4t d'ESO
nº de sessions de 1 hora
42
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge basat en problemes (ABP) Aprenentatge basat en el pensament Design Thinking Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu Aprenentatge basat en reptes Estudi de casos

Breu descripció

Volem resoldre els problemes d'aprenentatge i cerca de material d'estudi per al conjunt de la població. Hem dissenyat Phi per aconseguir-ho. Mitjançant la nostra aplicació, formarem una comunitat social, perquè tothom pugui trobar i cedir els seus coneixements de manera ràpida i objectiva en tot moment. Estem decidits en crear un entorn saludable, segur i còmode. Volem fer que l'aprenentatge sigui autònom i que el fet d'adquirir noves habilitats sigui fàcil i proper. La comunitat Phi la crearem nosaltres però la construirem i desenvoluparem tots junts.

Singularitat i innovació

La singularitat del nostre projecte és la implementació d'una xarxa social per afavorir l'aprenetatge. Just ara en el moment que sembla que totes les xarxes locals es consideren sinònim de distracció i dispersió, creiem que imaginar una xarxa social on l'intercanvi de coneixements i suport mutu en el context de l'aprenentatge i l'autoformació pot ser una idea potent.

Més detalls

Resum del procés

Aprenentatge de la programació informàtica amb App Inventor 2. Formació de l’equip de treball amb rols i responsabilitats diferenciats. Ideació i consense d’idees per decidir el problema que es vol resoldre. Aprofundiment a la definició del problema amb la tècnica de The 5 W’s. Descripció del mapa de funcionalitats Prototipatge de les pantalles i de la interfície de l’aplicació amb Balsamiq. Disseny de la imatge corporativa de l’empresa i del producte per tal de recollir la filosofia i visió de l’empresa Disseny del pòster divulgatiu i explicatiu del projecte. Disseny del model de negoci per la nostra proposta de valor Programació de l’aplicació segons les especificacions. Documentar totes les etapes del procés per conformar la memòria del projecte. Construir l’espai web del projecte per fer-ne difusió pública Producció dels dos videos del projecte. El video promocional i el segon vídeo explicatiu del funcionament de l’aplicació.

Impacte de la proposta

L’impacte de la proposta educativa mSchools App Education és profund. Organitzem les dues terceres parts del temps disponible a la matèria de Digitalització al treball mSchools. La proposta i les metodologies didàctiques que ens permet implementar son molt motivadores per l’alumnat. L’aprenentatge cooperatiu és la base de moltes setmanes de treball on no només aprofiten els molts aprenentatges de cultura digital que ja han adquirit al llarg de la seva etapa escolar, sinó que amb el treball del projecte aprenen noves competències de l'àmbit tecnològic i digital. Aprenen fent! Alhora el treball del projecte mSchools ens permet aprofundir i millorar moltes competències transversals absolutament imprescindibles pels ciutadans i ciutadanes del futur: la competència digital, l'emprenedora, la ciutadana i la personal. Els nois i noies que han desenvolupat el projecte mSchools ho acaben vivint com una fita molt significativa en el seu aprenentatge a l’educació secundària.

Altres observacions

Ens ha agradat molt participar al projecte mSchools App Education i ens sentim molt contents i satisfets del resultat final. Alan, Qixuan, Abel i Roger
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.