mSchools Awards 2024

NIGHTMARES AT NIGHT

Autor: Aroa Galán García

Contacte: agalan10@xtec.cat

Nom escola: Institut Candelera

Adreça de l'escola: Avinguda de l’U d’octubre, 2, 43860 - L’Ametla de Mar, Tarragona

Pàgina web: https://agora.xtec.cat/iescandelera/

Share
Edat dels alumnes
12 - 14
Eix principal
Benestar emocional i social
Àrea / matèria / àmbit
Tecnologia i robòtica
nº de sessions de 1 hora
20
Recurs digital
Scratch Challenge
Metodologies
Gamificació / Ludificació Design Thinking Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

'Nightmares at Night' és un videojoc creat per conscienciar sobre l'educació emocional i social, en el marc de l'eix 1: Benestar Emocional i Social. El joc està basat en la història d'un protagonista que s'enfronta als seus malsons, representats en illes temàtiques on el jugador ha de superar els seus temors. Els jugadors utilitzen estratègies no violentes i resolen puzles per gestionar emocions com la soledat, el fracàs i l'obscuritat. Desenvolupat amb Scratch, el projecte ha permès als alumnes aprendre conceptes de programació i treballar en equip per resoldre reptes relacionats amb el benestar emocional. A través de l'experiència interactiva, els estudiants han millorat la seva autoconsciència emocional i la seva capacitat d'adaptació mentre desenvolupaven competències digitals i comunicatives.

Singularitat i innovació

'Nightmares at Night' aporta un valor afegit per la manera com aborda el benestar emocional a través d'un videojoc. Mitjançant una narrativa propera i contextualitzada, els estudiants poden identificar-se fàcilment amb el protagonista, qui s'enfronta a malsons representats per illes temàtiques, com la soledat, el fracàs o l'obscuritat. Aquest enfocament facilita que els jugadors reconeguin i nomenin les seves pròpies emocions, promovent així una millor autoconsciència emocional. El format interactiu permet que els estudiants experimentin les emocions en un entorn segur, on poden aprendre estratègies per gestionar-les de manera no violenta. L'ús de Scratch com a recurs digital fa que el joc sigui accessible i ofereix als alumnes l'oportunitat de desenvolupar competències digitals mentre treballen en equip per resoldre reptes relacionats amb el benestar emocional.

Més detalls

Resum del procés

El projecte "Nightmares at Night" va començar amb l'estudi de l'eix 1: Benestar Emocional i Social i una sessió de pluja d’idees per definir el concepte del joc. L'equip es va dividir en grups: programació en Scratch, disseny gràfic i narrativa. El grup de programació va crear la lògica del joc, implementant bucles, condicionals i variables per rastrejar puntuació i vides. El grup de disseny va desenvolupar personatges i illes temàtiques que representaven diferents temors, mentre que el grup de narrativa va elaborar la història i els diàlegs. Durant el procés, els estudiants van fer reunions periòdiques per rebre retroalimentació i fer ajustos en jugabilitat, narrativa i disseny. Un cop el joc va estar complet, es va fer una sessió de prova amb altres alumnes i professors, permetent realitzar les últimes millores. El projecte va millorar les habilitats tècniques dels estudiants i va contribuir a la seva consciència emocional i social.

Impacte de la proposta

El projecte ha tingut un impacte positiu tant en l'alumnat com en la comunitat educativa. Ha implicat professors de diferents àrees i ha fomentat el treball en equip i la cooperació entre els estudiants. Els alumnes han millorat les seves habilitats de programació i han adquirit una major comprensió de les seves pròpies emocions. A més, el joc s'ha utilitzat com a recurs didàctic en altres grups, ampliant el seu impacte i ajudant a promoure una major consciència emocional a tot el centre educatiu.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.