mSchools Awards 2024

Minerva

Autor: Herminio Manzano

Contacte: hmanzano@joanpelegri.cat

Nom escola: Escola Joan Pelegrí

Adreça de l'escola: Consell de Cent, 14 - Barcelona

Pàgina web: https://www.joanpelegri.cat/

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Llengua, cultura i diversitat
Àrea / matèria / àmbit
Digitalització 4t d'ESO
nº de sessions de 1 hora
42
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge basat en problemes (ABP) Aprenentatge basat en el pensament Gamificació / Ludificació Design Thinking Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu Aprenentatge basat en reptes Estudi de casos

Breu descripció

MINERVA és una aplicació dirigida als nois i noies que tenen dificultats per concentrar-se mentre estudien. L’hem associat a l'eix de llengua, cultura, i diversitat per que son tots els temes que tractem. El public objectiu de la nostra aplicació són els nois i noies que cursen educació primària o secundària. Hem dissenyat una aplicació d’auto-aprenentatge que mitjançant preguntes tipo test i elements interactius amb els que aconseguim que els usuaris puguin aprendre mentre s’ho passen bé A més, també oferim un xat per poder compartir apunts, dubtes, i curiositats entre el teu cercle. Hem implementat una botiga virtual on es poden comprar complements amb diners / punts obtinguts mentre es juga encertant preguntes.

Singularitat i innovació

La singularitat d'aquesta aplicació es basa en el fet de convertir el dispositiu mòbil en un reforç i en un suport més que una distracció. Intentem fusionar la idea de Xarxa Social amb una plataforma d'autoaprenentatge. Creiem que ho hem aconseguit.

Més detalls

Resum del procés

Aprenentatge de la programació informàtica amb App Inventor 2. Formació de l’equip de treball amb rols i responsabilitats diferenciats. Ideació i consense d’idees per decidir el problema que es vol resoldre. Aprofundiment a la definició del problema amb la tècnica de The 5 W’s. Descripció del mapa de funcionalitats Prototipatge de les pantalles i de la interfície de l’aplicació amb Balsamiq. Disseny de la imatge corporativa de l’empresa i del producte per tal de recollir la filosofia i visió de l’empresa Disseny del pòster divulgatiu i explicatiu del projecte. Disseny del model de negoci per la nostra proposta de valor Programació de l’aplicació segons les especificacions. Documentar totes les etapes del procés per conformar la memòria del projecte. Construir l’espai web del projecte per fer-ne difusió pública Producció dels dos videos del projecte. El video promocional i el segon vídeo explicatiu del funcionament de l’aplicació.

Impacte de la proposta

L’impacte de la proposta educativa mSchools App Education és profund. Organitzem les dues terceres parts del temps disponible a la matèria de Digitalització al treball mSchools. La proposta i les metodologies didàctiques que ens permet implementar son molt motivadores per l’alumnat. L’aprenentatge cooperatiu és la base de moltes setmanes de treball on no només aprofiten els molts aprenentatges de cultura digital que ja han adquirit al llarg de la seva etapa escolar, sinó que amb el treball del projecte aprenen noves competències de l'àmbit tecnològic i digital. Aprenen fent! Alhora el treball del projecte mSchools ens permet aprofundir i millorar moltes competències transversals absolutament imprescindibles pels ciutadans i ciutadanes del futur: la competència digital, l'emprenedora, la ciutadana i la personal. Els nois i noies que han desenvolupat el projecte mSchools ho acaben vivint com una fita molt significativa en el seu aprenentatge a l’educació secundària.

Altres observacions

Ens ha agradat molt desenvolupar el projecte mSchools App Education i ens sentim molt orgullosos del resultat final. Nil Gibert Fargas Jiaxin Xu Gabriel Alexander Palacios López Guillermo Nogueira García Roger Sijummeit Senghor Marín
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.