mSchools Awards 2024

Mercat de Vic

Autor: Daniel Soldevila Guitart

Contacte: danielsoldevila@escorialvic.cat

Nom escola: Vedruna Escorial Vic

Adreça de l'escola: Carrer de Santa Joaquima de Vedruna, 6 - Vic

Pàgina web: https://www.escorialvic.org/

Share
Edat dels alumnes
16 - 18
Eix principal
Llengua, cultura i diversitat
Àrea / matèria / àmbit
Optativa de Robòtica i programació
nº de sessions de 1 hora
30
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

L'experiència per a la creació de l'aplicació i de la pàgina web ha estat satisfactòria i reconfortant ja que en ha permes una millora en el nostre treball en grup i hem passat una bona estona. Hem après molts conceptes diferents amb la creació de l’aplicació com a programar amb Android Studio, crear pàgines web amb Wix, conceptes com el pla de màrqueting i el pla de negoci que s’han desenvolupat i el concepte de memòria. Android Studio ens ha permès una programació relativament senzilla i a partir de teoria que ens ha proporcionat el nostre professor i a través de vídeotutorials que ens han permès l’aprenentatge. Pel pla de negoci i el pla de màrqueting ens n’hem informat a través de l’assignatura de Funcionament de l’Empresa que es cursa a 1r de Batxillerat. En resum, l’experiència de creació de l’app ha set satisfactòria i ens ha proposat un gran aprenentatge.

Singularitat i innovació

El nostre valor afegit es podria considerar que està més centrat en el nostre voltant, és a dir, que la nostra proposta està creada per suplir les necessitats més locals, i per tant, tenen més atenció a detalls que altres propostes més globals. Per altra banda, creiem que el nostre producte també podria ser considerat el primer de la sèrie, perquè no hi ha documentació que asseguri l’existència d’una app que tingui aquestes característiques, i podria ser utilitzat com un model a seguir, un precedent. I, més enllà d’aquests efectes locals, es podria considerar una manera d'entrellaçar una tradició amb la cultura moderna i digital actual, que porta a la digitalització total.

Més detalls

Resum del procés

Aquest treball l'hem desenvolupat durant el segon trimestre a l'optativa de robòtica i programació. Primerament, vam fer una pluja d’idees, fins que vam seleccionar la idea que ens va semblar més interessant. Un cop va ser seleccionada, vam fer un anàlisi de la competència, per saber si hi havia altres aplicacions que feien la mateixa funció a la nostra ciutat, Vic, però vam veure que no. D’aquí, que encara vam estar més segurs d’aquesta decisió. Seguidament, vam fer una distribució de les tasques que havia de fer cada integrant del grup. Un cop feta la distribució, vam decidir començar a fer les tasques que eren fonamentals fer abans de començar a programar l’aplicació, les quals són el diagrama de funcionalitats, el mapa de funcionalitats, els quals ens van permetre estructurar el disseny i les funcions que faria la nostra APP. El projecte l'hem portat a terme seguint la metodologia Kanban utilitzant l'eina Trello.

Impacte de la proposta

Si la nostra aplicació acaba sent utilitzada per l’objectiu inicial, seria un gran impacte envers la nostra ciutat (Vic), perquè oferirà un canvi radical cap a bé del nostre mercat de Vic, un mercat bastant conegut i concorregut. Això provocarà més facilitat ja no només per els venedors sinó que també per els compradors a l’hora d'interactuar entre ells d’una manera en línia, no només cara a cara com es fa usualment en els mercats típics. Més enllà de tot això, aquesta app es podria utilitzar com a plantilla per altres fires, ja sigui el Mercat del Ram de Vic o el Mercat Medieval, entre d’altres. Per això no només té impacte en l’actualitat sinó que també en el futur proper i llunyà. En quant a impacte en la comunitat educativa i en l’alumnat seria poc perquè aquesta aplicació està dissenyada i desenvolupada per a un context diferent al educatiu, el qual ja ho tenim explicat a la nostra pàgina web.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.