mSchools Awards 2024

MeetWithU

Autor: Daniel Soldevila Guitart

Contacte: danielsoldevila@escorialvic.cat

Nom escola: Vedruna Escorial Vic

Adreça de l'escola: Carrer de Santa Joaquima de Vedruna, 6 - Vic

Pàgina web: https://www.escorialvic.org/

Share
Edat dels alumnes
16 - 18
Eix principal
Benestar emocional i social
Àrea / matèria / àmbit
Optativa de Robòtica i programació
nº de sessions de 1 hora
30
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

Per crear MeetWithU primer vam pensar un problema que volíem intentar solucionar. Però després de decidir el problema i la idea del que volíem fer encara hi havia molta feina: Primer de tot vam haver d’aprendre a programar amb Kotlin i fer servir Android Studio, Moqup i Wix, ja que no ho havíem fet mai o no en sabíem gaire. Després quan ja sabíem com funcionava tot vam haver d’organitzar-nos el millor possible i dividir i repartir les feines, ja que no teníem molt temps. Per últim, la feina més important, fer l’aplicació i tot el que l’envolta. Com a conclusió, fer aquest projecte va ser una experiència molt divertida i entretinguda que ens va permetre aprendre moltes coses, a part de veure la feinada que és crear una aplicació.

Singularitat i innovació

La nostra proposta se centra en una part més social de la comunitat esportiva, és a dir: Trobar persones amb qui fer activitats físiques, poder parlar, crear grups, quedar… Per així animar-te a fer més esport i gaudir més fent-lo

Més detalls

Resum del procés

Primer vam pensar un problema que volíem intentar solucionar. Després, vam fer servir Trello per organitzar-nos, dividir i repartir les feines utilitzant la metodologia Kanban. Quan ja teníem tot organitzat ens vam posar a treballar: El dissenyador va dissenyar com s’hauria de veure l’aplicació amb moqup i Canva, i el mateix amb el pòster. El dissenyador web va crear la pàgina web, i la va dissenyar perquè complís amb totes les funcionalitats que necessitàvem. L’editor va anar gravant els vídeos del procés per després editar-ho tot en un sol vídeo, i va editar també el vídeo promocional (els dos amb Clipchamp). Per últim, la programadora va fer servir draw.io per fer-se una idea de què faria cada pantalla / botó de l’app i la va programar (amb Android Studio). Mentre fèiem tot això, cada setmana ens reuníem per veure que havíem fet i per poder ajudar-nos si no sabíem fer alguna cosa.

Impacte de la proposta

La idea del projecte és que gent que no fa activitats esportives, ja que no té ningú que l’acompanyi o que l’ajudi a motivar-se, pugui trobar persones amb qui fer-les. Aquest projecte ens ha ajudat molt a aprendre a programar d’una manera molt divertida, ja que a part d’aprendre a programar hem pogut veure el resultat de tot el que hem fet i la dificultat de crear una aplicació des de zero.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.