mSchools Awards 2024

Make your future

Autor: Herminio Manzano

Contacte: hmanzano@joanpelegri.cat

Nom escola: Escola Joan Pelegrí

Adreça de l'escola: Consell de Cent, 14 - Barcelona

Pàgina web: www.joanpelegri.cat

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Benestar emocional i social
Àrea / matèria / àmbit
Digitalització de 4t d'ESO
nº de sessions de 1 hora
42
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge basat en problemes (ABP) Aprenentatge basat en el pensament Design Thinking Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu Aprenentatge basat en reptes Estudi de casos

Breu descripció

Una de les decisions més importants per formar-se és l'elecció de “que vull ser?”, Quan tens un objectiu clar, potser que pensis que ja tens on enfocarte, pero no sempre la primera opció és la millor. La nostra aplicació compta amb moltes funcions que ajudaran a les persones proposant-los noves idees i nous enfocaments per poder ajudar a triar el futur més adequat per cadascú. Demanarem les notes, les matèries d'interès i els trets de personalitat, tot per a que l'algoritme de l'aplicació pugui recomanar i informar de les opcions de tria més adequades.

Singularitat i innovació

L'orientació educativa compta amb moltes aplicacions i serveis que ofereixen suport. La singularitat de la nostra proposta consisteix en que està dissenyada des de l'optica pròpia de l'adolescència, som dues noies adolescents que estem vivint el procés de tria de futur de forma molt intensa i volem aprofitar aquesta vivència per ajudar a altres persones com nosaltres que estan en aquest punt de la seva vida acadèmica. La singularitat és la nostra mirada.

Més detalls

Resum del procés

Aprenentatge de la programació informàtica amb App Inventor 2. Formació de l’equip de treball amb rols i responsabilitats diferenciats. Ideació i consense d’idees per decidir el problema que es vol resoldre. Aprofundiment a la definició del problema amb la tècnica de The 5 W’s. Descripció del mapa de funcionalitats Prototipatge de les pantalles i de la interfície de l’aplicació amb Balsamiq. Disseny de la imatge corporativa de l’empresa i del producte per tal de recollir la filosofia i visió de l’empresa Disseny del pòster divulgatiu i explicatiu del projecte. Disseny del model de negoci per la nostra proposta de valor Programació de l’aplicació segons les especificacions. Documentar totes les etapes del procés per conformar la memòria del projecte. Construir l’espai web del projecte per fer-ne difusió pública Producció dels dos videos del projecte. El video promocional i el segon vídeo explicatiu del funcionament de l’aplicació.

Impacte de la proposta

L’impacte de la proposta educativa mSchools App Education és profund. Organitzem les dues terceres parts del temps disponible a la matèria de Digitalització al treball mSchools. La proposta i les metodologies didàctiques que ens permet implementar son molt motivadores per l’alumnat. L’aprenentatge cooperatiu és la base de moltes setmanes de treball on no només aprofiten els molts aprenentatges de cultura digital que ja han adquirit al llarg de la seva etapa escolar, sinó que amb el treball del projecte aprenen noves competències de l'àmbit tecnològic i digital. Aprenen fent! Alhora el treball del projecte mSchools ens permet aprofundir i millorar moltes competències transversals absolutament imprescindibles pels ciutadans i ciutadanes del futur: la competència digital, l'emprenedora, la ciutadana i la personal. Els nois i noies que han desenvolupat el projecte mSchools ho acaben vivint com una fita molt significativa en el seu aprenentatge a l’educació secundària.

Altres observacions

Ens ha agradat molt participar en la iniciativa mSchools App Education i estem molt satisfetes del resultat del nostre projecte. Hem aprés molt pel camí. Maria Quiroz i Carla Espinosa
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.