mSchools Awards 2024

LUME

Autor: Maria Masoliver Domènech

Contacte: mmasoliver@inssobreques.cat

Nom escola: INS Santiago Sobrequés i Vidal

Adreça de l'escola: Joan Reglà 2-4 - GIRONA

Pàgina web: https://saprojectapp.wixsite.com/lume

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Benestar emocional i social
Àrea / matèria / àmbit
Digitalització, àmbit científic tecnològic
nº de sessions de 1 hora
15 sessions
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge basat en reptes

Breu descripció

Hem desenvolupat l'aplicació "Lume", una App que proposa solucionar l'augment desmesurat de l'estrès i l'ansietat dels alumnes en l’etapa de l’escola, institut o universitat. Volem millorar la salut mental d’aquestes persones i la seva satisfacció amb els estudis proporcionant eines per a gestionar el seu temps, els seus estudis, i per augmentar el seu benestar. Aquesta aplicació l’hem desenvolupat utilitzant el programa MIT App Inventor, un sistema de programació mitjançant blocs.

Singularitat i innovació

En el mercat ens trobem moltes aplicacions relacionades amb els estudis, però totes ofereixen uns serveis molt concrets. Lume ofereix un recull de tots aquests serveis en una sola aplicació i això es transforma en un dels principals aspectes que ens fa diferencials. Així mateix, la nostra aplicació està programada en català, i això es transforma en un avantatge perquè qualsevol persona que busqui una plataforma on poder-se organitzar els estudis en aquest idioma, podrà recórrer al nostre programa.

Més detalls

Resum del procés

El procés que hem seguit ha sigut el següent:vam plantejar un seguit de projectes i en vam acabar escollint un del que vam fer un esborrany i una presentació de com volíem que fos. Per ajudar-nos, vam crear una enquesta per estudiar les necessitats del públic al que ens adrecem. Per desenvolupar l’aplicació vam utilitzar el programa MIT App Inventor. I per últim, vam crear totes les xarxes socials per on difondrem l’app i vam dissenyar el cartell i els vídeos..

Impacte de la proposta

Amb l’aplicació Lume volem aconseguir que la fase dels estudis sigui més agradable, senzilla i eficaç. Hem intentat que sigui una eina de d’ajuda i servei pels estudiants, sobretot pels que tenen unes capacitats més limitades per gestionar aquesta etapa.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.