mSchools Awards 2024

LLEIDART: viu-lo on mai ho haguessis imaginat!

Autor: Esther Pintó Pagès

Contacte: epinto@xtec.cat

Nom escola: Ins Torre Vicens

Adreça de l'escola: Avda. Torre Vicens, 3 25005 - Lleida

Pàgina web: https://iestorrevicens.cat/

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Art i creativitat per la cohesió, integració i transformació
Àrea / matèria / àmbit
Aula d'Aprenentatge Compartit
nº de sessions de 1 hora
5
Recurs digital
Mobile History Map
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Gamificació / Ludificació Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

Ens agradava molt la idea de poder ser les creadores d’un projecte sobre la nostra ciutat. Tant és així, que vam decidir enfocar-nos en la cultura i l’art de Lleida per a que els ciutadans coneguessin i gaudissin més a fons de les diferents disciplines artístiques que ens facilita la ciutat de Lleida. Des del nostre punt de vista, creiem que el repte ha estat assolit i encara que de moment solament hem estat les creadores del projecte les que hem gaudit d’aquesta ruta, sabem que en un futur, tots els lleidatans podran gaudir del mateix que hem gaudit nosaltres. Per la realització d'aquest projecte hem utilitzat diferents recursos digitals com el Google Sites per crear la web i l’aplicació CapCut per editar tots els vídeos. El recurs digital que més hem usat ha estat el Mobile History Map, ja que allà hem ficat tots els punts del nostre projecte. Cadascun conté informació del lloc en català, castellà i anglès. A part d’un joc de preguntes i un breu vídeo explicatiu.

Singularitat i innovació

El que fa únic a LLEIDART és que hem volgut donar-li la importància merescuda a l'art dins la nostra ciutat. El projecte en format de ruta pretén motivar a la població perquè conegui els diferents tipus d’art que poden trobar-se a la ciutat de Lleida i també les diverses disciplines que s’amaguen sota el concepte d’art. Aquestes disciplines han estat sempre presents al nostre voltant, però mai els hi havíem donat la importància adequada, ja que sovint sempre els hem prejutjat i lligat al fet que tenen un cost elevat. Però això és incert, l'art es pot viure d’infinites maneres i estem segures que el pots delectar sense sortir de la ciutat. Per això, aquest projecte és innovador, perquè hem volgut trencar amb els estigmes lligats a l'art i mostrar la nostra estima cap a Lleida, fent veure a tothom les magnífiques infraestructures i manifestacions del concepte d’Art que disposem i que tothom pot gaudir-les. A més a més, creiem que Lleida és una gran ciutat plena de riquses culturals.

Més detalls

Resum del procés

No podem dir que LLEIDART ha estat desenvolupat solament a l’interior de l’aula, ja que no estaríem sent del tot sinceres, de manera que encara que aquest projecte hagi estat creat a l’aula, lloc on vam començar a posar-se en comú els indrets que volíem que formessin part d’aquest projecte, hem anat personal i exclusivament a recollir tota la informació necessària sobre tots i cadascun dels punts per tal de que el contingut del projecte sigui complet i rellevant. Vam decidir fer un treball sobre art per a que els ciutadans de la nostra ciutat vagin a conèixer una part del territori on viuen i per a que poguessin veure que hi ha molts més punts d’interès dels que sembla. A més, vam decidir incloure el repte de que els llocs que hem presentat fossin exclusivament gratuïts, ja que, sabem i entenem que a vegades, haver de pagar un preu ens tira una mica enrere per realitzar una visita.

Impacte de la proposta

LLEIDART no podia ser un projecte relegat als confins de l'institut. Per aquesta raó, hem comptat amb la col·laboració de diverses entitats i professors que ens han donat suport a la realització del projecte i en la seva difusió cada vegada més àmplia cap a la nostra ciutat. En tot moment, l'Ajuntament de Lleida i concretament la regidoria de Ciutadania i Participació Ciutadana ens ha brindat la seva ajuda i suport per a tirar endavant l’esmentat projecte. Per a les creadores, saber que La Paeria ens dóna suport i està totalment informada de la nostra proposta és un plaer i una gran il·lusió que aquest projecte evolucioni. A més, també hem comptat amb el suport del Centre Cívic del nostre barri, Balàfia, que ens ha proporcionat informació addicional i ens ha ajudat amb noves idees, reflexions, opinions i molta confiança de cara al futur del projecte. Finalment, també hem disposat de la col·laboració de molts professors, com la nostra tutora Esther Pintó, que ha mostrat molt interès i ens ha ajudat en tot el procés del projecte. L'impacte que busquem amb aquesta proposta no és només crear una ciutadania més culta o experta en l'àmbit artístic sinó que el propòsit és que la gent de Lleida gaudeixi aprenent sobre la cultura i l'art de la seva ciutat, de manera totalment gratuïta perquè no hi hagi cap barrera econòmica. Amb LLEIDART ja no hi ha excusa per no gaudir amb l'art i la cultura!

Altres observacions

Actualment, les úniques persones que hem visitat els deu punts del projecte, en la vida real, com si féssim un tipus de ruta artística, hem estat les creadores del projecte. Per nosaltres, ha estat una experiència molt divertida i enriquidora, pel fet que ens ho hem passat molt bé totes plegades i hem après més sobre la cultura i l'art de la nostra ciutat. Tot i que, de moment, només ho hem pogut gaudir tres persones, estem segures que en un futur tots els lleidatans ho gaudiran!
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.