mSchools Awards 2024

KIDSemotions

Autor: Marina Santos Giménez

Contacte: santosm@escola-arrels.cat

Nom escola: Escola Arrels

Adreça de l'escola: Carrer del Cardenal Tedeschini 76-80 - Barcelona

Pàgina web: https://www.escola-arrels.cat/

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Benestar emocional i social
Àrea / matèria / àmbit
Digitalització
nº de sessions de 1 hora
55
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Design Thinking Jocs de rol Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu Aprenentatge basat en reptes

Breu descripció

L'experiència d'enfrontar-se al repte de crear una aplicació de zero, utilitzant App Inventor és una oportunitat emocionant i enriquidora per als alumnes. Per una banda, fomenta l'empoderament a través de la creació, ja que els estudiants comencen amb una idea o un problema que els interessa resoldre. A mesura que s'immergeixen en el món de la programació amb App Inventor, veuen com la seva visió pren forma i aquest procés els capacita i els inspira, ja que veuen com poden convertir les seves idees en realitat amb la tecnologia. Encoratjats a treballar en equips, els alumnes es recolzen mútuament i comparteixen els seus coneixements i descobriments. Enfrontats amb reptes i errors durant el procés de desenvolupament, els estudiants aprenen a resoldre problemes de manera creativa i a ser flexibles davant els canvis. Aquesta experiència els ajuda a desenvolupar habilitats de pensament crític i perseverança.

Singularitat i innovació

La proposta d'una aplicació que permet als nens identificar les seves emocions és innovadora per diversos motius. Aborda una necessitat real, ja que la salut emocional és una preocupació creixent en la societat actual i l'aplicació posa l'èmfasi en el benestar dels nens, donant-los les eines necessàries per a reconèixer i expressar les seves emocions d'una manera saludable. S'utilitza la tecnologia per a un propòsit positiu, com una eina per a fomentar el creixement personal i el suport emocional. Fomenta la consciència emocional i l'empatia, ja que l'aplicació no només ajuda els nens a comprendre les seves pròpies emocions, sinó que també pot fomentar la comprensió i l'empatia cap a altres. A través d'activitats i recursos relacionats amb les emocions, es promou una cultura d'acceptació i suport mutu.

Més detalls

Resum del procés

Els alumnes se submergeixen en l'apassionant món de l'emprenedoria tecnològica, amb la missió de crear una aplicació des de zero. Començant amb la identificació de problemes reals, els alumnes aprenen a observar el món amb ulls crítics i a detectar oportunitats d'innovació. A continuació, mitjançant la generació d'idees creatives, exploren solucions possibles i trien la més viable. Analitzen el mercat existent per comprendre la competència i identificar el seu lloc únic en ell. Amb el prototipatge, els alumnes donen vida a les seves idees, creant una versió inicial de l'aplicació. Amb l'ús d'eines com App Inventor, els estudiants aprenen a programar de manera intuïtiva, construint l'aplicació pas a pas amb blocs de codi. Amb un model de negoci elaborat i un pla de màrqueting detallat, els estudiants estan preparats per llançar la seva aplicació al món. Aquesta proposta educativa no només equipa els alumnes amb habilitats tècniques essencials, sinó que també els inspira a ser innovadors

Impacte de la proposta

Els estudiants han experimentat un enriquiment significatiu en el seu aprenentatge a través d'aquesta proposta. Han aplicat els seus coneixements en tecnologia per a un propòsit significatiu i han desenvolupat habilitats com la resolució de problemes, la col·laboració i la comunicació. A més, han après sobre la importància de la consciència emocional i com gestionar les emocions de manera saludable. La proposta educativa també ha integrat un programa de mentoratge per aportar un suport addicional i guiar els estudiants en el procés de desenvolupament de l'aplicació. El mentoratge no només enforteix les habilitats dels estudiants en àrees específiques, sinó que també els proporciona models a seguir i inspiració per a les seves futures carreres. La implementació d'aquesta proposta ha transformat el centre escolar en un espai més inclusiu i enfocat en el benestar dels alumnes. Ha impulsat una cultura escolar centrada en les emocions i el suport mutu, creant un entorn propici per al creixement personal i acadèmic dels estudiants. A més, ha posat de manifest el paper clau de la tecnologia en l'educació i com pot ser utilitzada per a promoure el desenvolupament integral dels alumnes.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.