mSchools Awards 2024

Joc de recollir gotes

Autor: Jose Luis Cuenca Peralta

Contacte: jcuenca5@xtec.cat

Nom escola: Jose Luis Cuenca Peralta

Adreça de l'escola: Av. Pare Andreu de Palma, 30 - El Prat de Llobregat

Pàgina web: https://agora.xtec.cat/escolacharlesdarwin/

Share
Edat dels alumnes
10 - 12
Eix principal
Ciutadania democràtica i consciència global
Àrea / matèria / àmbit
Medi- Llengua
nº de sessions de 1 hora
8
Recurs digital
Scratch Challenge
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge basat en problemes (ABP) Gamificació / Ludificació Design Thinking

Breu descripció

El projecte d'Scratch consisteix en recollir les gotes que es perden per una avaria a l'aixeta d'un bany. Has d'aconseguir 15 gotes per guanyar.

Singularitat i innovació

La contextualització del projecte basat en una problemàtica real i de caràcter urgent, fa que en tingui més sentit i hi hagi un objectiu i una motivació extra.

Més detalls

Resum del procés

1.- Anàlisi de dades de la situació d'emergència per sequera (Portal de la sequera). 2.- Anàlisi i reflexió sobre el consum d'aigua que fa l'alumnat de manera individual amb suport d'aplicació web i factura de l'aigua de casa. 3.- Reflexió i creació d'idees que puguin ajudar a fer un consum més responsable de l'aigua. 4.- Difusió d'aquestes idees per mitjà de projectes creats amb Scratch que estaran publicats a la web de l'escola per tal que la resta de la comunitat educativa els pugui provar. 5.- Creació de vídeo i pòster promocional del seu producte.

Impacte de la proposta

La proposta pertany a una evolució i adaptació de cada un dels cursos segons les característiques i els interessos de l'alumnat de 6è de primària. L'estructura del projecte, ara SdA, es replica des de fa 4 cursos, però té la característica que pot ser adaptada a la temàtica que sigui de major interès. Les famílies participen aportant les seves factures (traient dades sensibles) d'aigua per fer anàlisi i ajuden en aquesta part reflexiva on s'ha de buscar idees creatives i originals per a estalviar aigua a casa. També surt la idea del aula en el moment que es publiquen els projectes i es fan visibles per a la resta de la comunitat educativa.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.