mSchools Awards 2024

GreenImpact

Autor: Albert Maristany Borge

Contacte: albertm@safasp.net

Nom escola: Escola Sagrada Família SAFASP.NET

Adreça de l'escola: Puig i Cadafalch 50 - Santa Perpètua de la Mogoda

Pàgina web: https://sites.google.com/safasp.net/greenimpact/inci

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Ciutadania democràtica i consciència global
Àrea / matèria / àmbit
Tecnologia / informàtica
nº de sessions de 1 hora
25
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge basat en problemes (ABP) Design Thinking Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

GreenImpact és una aplicació que dóna alternatives de compra de productes amb envasos amb menys plàstic o sense. L'objectiu principal és ajudar a reduïr el consum de plàstics d'un sol ús. Exemple: usuari va al supermercar i escaneja el codi de barres d'un producte. L'app GreenImpact dóna una alternativa a un producte simiilar amb envàs més sostenible. L'aplicació compta amb la col·laboració de supermercats, i amb un sistema de gamificació és dóna punts als usuaris segons criteris de compra sostenible. Aquests punts donen accés a descomptes. ENLLAÇ WEB DEL PROJECTE: https://sites.google.com/safasp.net/greenimpact/inci

Singularitat i innovació

GreenImpact és una proposta d'aplicació de mòbil que pretén implicar els comerços en la promoció de venda de productes amb envasos amb menys plàstic, i concienciar a la població local d'un fet global, premiant aquells usuaris que aconsegueixin un consum més responsable en aquest aspecte mitjançant descomptes i gamificació.

Més detalls

Resum del procés

Durant les diferents sessions s'explica als alumnes el projecte, es creen els grups i es dedica temps a pensar i investigar idees potencialment atractives i innivadores. Els alumnes també s'analitzen i s'assignen rols de grup, i es planifiquen les tasques de forma calendaritzada, intentant fer una estimació dels temps. Una vegada escollit el tema de l'app se'ls demana fer un mapa de funcionalitats, i després un prototip de pantalles juntament amb el model de negoci i l'estudi de mercat. El professor orienta als alumnes en tot moment. En aquest punt es desenvolupa la resta del projecte en paral·lel (web, memòria, pósters, vídeos promocionals). Es posa un deadline i a partir d'aquella data es dóna un temps de millora dels punts febles. Finalment presenten els projecte davant els companys.

Impacte de la proposta

Des de l'escola apostem fa anys en la proposta AppEducation. Considerem que és un projecte que fomenta aprenentatges diversos, com el treball en equip, la planificació, la recerca i investigació, comunicació, programació, i que és proper a la realitat, que foments l'emprenedoria, l'autoaprenentatge i les capacitats del treball grupal. N'estem contents amb els resultats i tractem de millorar la proposta pedagògica cada any.

Altres observacions

4 ESO
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.