mSchools Awards 2024

Green Getaweys

Autor: Joan Montagut Vallespí

Contacte: jmontag3@xtec.cat

Nom escola: Institut Escola Portal Batea

Adreça de l'escola: Carrer del Cos, 8, 43786 Batea, Tarragona - Batea

Pàgina web: https://agora.xtec.cat/ieportalbatea/

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Ciutadania democràtica i consciència global
Àrea / matèria / àmbit
Creació d'empreses, disseny de solucions, models de negoci, programació amb App Inventor i desenvolupament de projectes digitals.
nº de sessions de 1 hora
42
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge basat en problemes (ABP) Simulació Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu Aprenentatge per descobriment

Breu descripció

El problema que hem detectat és que al nostre territori hi ha diferents plans a fer i que la gent que hi vivim no ho sabem. Hi ha tant plans culturals, esportius, a la natura com gastronòmics que desconeixem i poden ser ideals per a fer-los en amics, família o tot sol. Els joves cada cop ens quedem més casa, enganxats a les xarxes socials i als dispositius electrònics sense tenir ganes de sortir a descobrir el que tenim prop teu. A part d’això, ens cansem de repetir els plans que fem sempre i notem la falta d’aquests prop nostre. Tot i això, quan sortim ho fem sense responsabilitat i sense tenir cura del medi ambient, cosa que en un futur ens arribarà a perjudicar molt.

Singularitat i innovació

Per a resoldre aquest problema, crearem una aplicació que t’ofereixi els diferents plans sostenibles relacionats amb la gastronomia, cultura, esport i natura. L’app estarà dividida amb diferents parts. Primerament, aquesta app realitzarà un petit qüestionari per saber els gustos del client i oferir activitats relacionades. El segon apartat serà un mapa on et mostri el lloc i el tipus d’activitat que es du a terme per a estar ben informat. També hi haurà una altra part on la gent pugui escriure comentaris, proposar plans i pugui puntuar les diferents activitats i l’aplicació.

Més detalls

Resum del procés

Nosaltres hem escollit crear l’aplicació per oferir plans sostenibles perquè és una idea innovadora que potenciarà molt el territori. Com hem comentat anteriorment, l’aplicació consistirà a oferir plans sostenibles amb família i amics. Vam escollir aquesta idea d’aplicació perquè és una manera de reduir la contaminació i promocionar el turisme d’una manera innovadora. L’app és dirigida a la gent del territori, està enfocada en les Terres de l’Ebre, però generalment, a la gent de Catalunya o fins i tot la gent de fora que s'interessi. Això també fa que poguéssim potenciar les activitats al nostre territori, aportant a gent nova.

Impacte de la proposta

La nostra app està vinculada en l’eix 1 del Benestar emocional i social, ja que una part de la nostra idea és aconseguir que la gent surti més de casa, que faci activitats diferents, a l’aire lliure i que els desconnecti de la rutina i les seves preocupacions, però també que es relacionin amb gent i socialitzin a través de les activitats que la nostra app ofereix. L’objectiu d’això és assolir el benestar tant emocional com social de les persones que utilitzen l’app i a més a més, contribuir en el medi ambient i conscienciar a la gent d’afegir al seu dia a dia aquestes activitats sostenibles. Aquesta idea també està vinculada a l’eix 4 Llengua, cultura i diversitat, ja que com ja hem mencionat, l’objectiu de l’app és incentivar a la gent a fer plans més sostenibles i això implica aprendre amb cultura i aprendre amb diversitat lingüística. Conservar la cultura del territori és molt important perquè no es perdi. La cultura involucra molts factors, idiomes, tradicions, coneixements que s’han de perseverar per a sempre. Al nostre territori hi ha molta diversitat, per això, també és una aplicació encarada a la diversitat territorial i accessible per a tothom. Una aplicació on tothom se senti a gust i ben acollit.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.