mSchools Awards 2024

Explorant els límits: Creació d’un videoclip amb intel·ligència artificial

Autor: Joan Riera

Contacte: jriera@daina-isard.cat

Nom escola: Daina-Isard, SCCL d'Ensenyament

Adreça de l'escola: c. Cerdanya 15 - Ole

Pàgina web: www.daina-isard.cat

Share
Edat dels alumnes
16 - 18
Eix principal
Educació mediàtica
Àrea / matèria / àmbit
Cultura Audiovisual, Art
nº de sessions de 1 hora
13
Recurs digital
Recursos i eines digitals audiovisuals
Metodologies
Classe invertida (Flipped Classroom) Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge basat en problemes (ABP) Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu Aprenentatge basat en reptes Aprenentatge per descobriment

Breu descripció

L’activitat presentada es va realitzar a primer de Batxillerat, concretament, a la matèria de Cultura Audiovisual. En el projecte també hi ha participat alumnat de diverses etapes, així com professorat específic d’art. El grup està format per 20 alumnes procedents de les diferents modalitats de Batxillerat: disseny i arts plàstiques, científic-tecnològic i humanitats i ciències socials. Aquest projecte s’inclou dins de les unitats “Anàlisi d’imatge fixa” i “Imatges en moviment”, incloses en el currículum de la matèria de Cultura Audiovisual i parteix d’una situació d’aprenentatge molt concreta: es pot generar un videoclip des de zero només amb intel·ligència artificial?

Singularitat i innovació

La intel·ligència artificial està en boca de tothom. Des del boom de chatgpt, hem vist com diàriament, apareixen noves aplicacions i com tasques que sovint ocupaven dies de feina, es poden resoldre en qüestió d’hores. Però som conscients de com funcionen exactament aquestes eines? Realment podem dir que son “intel·ligents”? Han vingut a fer-nos la vida més fàcil? És important que, malgrat la solució que ens poden donar aquestes eines sigui immediata i aparentment prou efectiva i resolutiva, des de l’escola, generem dinàmiques i situacions a l’aula que ens permetin fer un ús correcte, de la forma més èticament possible i que això ens ajudi a despertar el pensament crític del nostre alumnat.

Més detalls

Resum del procés

El projecte es divideix en tres parts: recerca , proves i execusió. En cada una d'elles, l'alumnat disposava d'una estona per recercar informació sobre diferents plataformes que els ajudéssin a superar el repte proposat, però també de diferents moments de debat i reflexió. Una de les premises del projecte era la reflexió sobre l'ús de les IA i la seva moralitat. Podeu llegir la programació sencera del projecte en el document adjunt.

Impacte de la proposta

Com és habitual, des de l’Escola demanem a l’alumnat que ens faci arribar el seu punt de vista i la seva valoració del projecte. Creiem que és molt important tenir en compte la seva opinió i utilitzar-la per poder millorar els projectes de cara als següents cursos. A continuació, es concreta el resum de les 20 valoracions de l’alumnat. • Valoració global del projecte: 8,9/10 • Valora la metodologia del projecte: 8,7/10 • Heu trobat interessant el contingut explicat i descobert durant el projecte? 92% molt, 8% força, 0% una mica, 0% gens • Valora el paper del docent en el projecte: 9,2/10

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.