mSchools Awards 2024

EnRIU-te’n

Autor: Joan Bobi Gibert

Contacte: joanbobi@vedrunaripoll.org

Nom escola: Vedruna Ripoll

Adreça de l'escola: Carrer de Berenguer el Vell, 10 - Ripoll

Pàgina web: vedrunaripoll@vedruna.cat

Share
Edat dels alumnes
8 - 10
Eix principal
Ciutadania democràtica i consciència global
Àrea / matèria / àmbit
Coneixement del medi Natural i Social, Llengua Catalana, Programació
nº de sessions de 1 hora
12
Recurs digital
Scratch Challenge
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

Hem triat l'eix de ciutadania democràtica i consciència global. L’hem escollit perquè els nostres jocs van de projectes que inclouen l’essència d’aquest eix. Després de fer un projecte sobre el riu Ter durant el primer trimestre on analitzavem l'aigua del riu i el seu entorn vam veure que hem de concienciar a la gent que viu al planeta que de Terra només n'hi ha una i l'hem de cuidar. Hem fet tres jocs que creiem a ajuden a cincienciar a la gent d'aquest greu problema. El projecte tracta aquestes aquestes problemàtiques: - Les escombraries del riu. - Els animals en perill d'extinció. - El motiu pel qual estem en sequera.

Singularitat i innovació

El primer motiu que donna valor afegit és que hi ha tres jocs diferents, enfocats a problemàtiques diferents, en una mateixa proposta. Són tres jocs que ajuden a entendre situacions del dia a dia i del nostre entorn.

Més detalls

Resum del procés

El nostre projecte es diu ENRIU-TE’N Quin eix vam triar? Nosaltres vam triar l'eix: Ciutadania democràtica i consciència global. Nosaltres hem entès que aquest eix està relacionat amb cuidar el nostre planeta. Hem de conscienciar a la gent de la necessitat de cuidar la terra on vivim. S’ha de reciclar, cuidar la fauna del nostre entorn i la importància de l’aigua. Per organitzar-nos, primer de tot vam triar l’eix, ens va costar perquè no enteníem gaire què volia dir cada eix. En segon lloc vam fer una pluja d’idees amb diferents temes dels que podríem parlar. Ens va sortir la idea de fer jocs per fer veure problemes de la terra. Ens preocupa el nostre planeta. Finalment vam començar a dissenyar els jocs, n’hem fet tres i tots tres parlen de problemes del planeta terra.

Impacte de la proposta

L'alumnat ha pogut treballar aquestes qüestions vinculades amb la ciutadania i el medi natural i social a partir d'una proposta lúdica. A més, ha servit per valorar els aprenentatges del projecte.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.