mSchools Awards 2024

Els recicladors

Autor: Jorge Regueras Patiño

Contacte: a8040333@xtec.cat

Nom escola: Escola Bernat Metge

Adreça de l'escola: C/Jaume Casanovas 171 - El Prat de Llobregat

Pàgina web: https://agora.xtec.cat/escola-bernatmetgeelprat/

Share
Edat dels alumnes
10 - 12
Eix principal
Ciutadania democràtica i consciència global
Àrea / matèria / àmbit
Coneixement del medi, llengua catalana i competència digital
nº de sessions de 1 hora
10
Recurs digital
Scratch Challenge
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP)

Breu descripció

El grup de 4 alumnes ha desenvolupat un joc per ensenyar a la gent a reciclar millor. El joc és tipus scape room on s'han d'anar superant proves per guanyar lletres. Amb aquestes lletres hauran de formar una paraula i guanyar el joc. Per fer aquest disseny han treballat en grup fent la proposta inicial. Entre els quatre van omplir una fitxa proposada pel docent. Després d'això han fet la programació del joc durant 6 sessions i durant 4 han creat el canva del projecte i han gravat el vídeo. La programació s'ha realitzat amb Scratch.

Singularitat i innovació

El joc té tres proves que els jugadors han de superar. Si superes cadascuna de les proves guanyaràs una lletra. Amb les tres lletres al final hauràs de formar la paraula clau per superar el joc. Si superes totes les proves i formes la paraula correctament guanyaràs el joc.

Més detalls

Resum del procés

Tot el procés d'aquest projecte s'ha fet en equip de quatre alumnes. Al començament els alumnes van omplir una fitxa on havien de dissenyar el joc. A la fitxa havien d'escriure el títol del projecte. a l'eix que estava lligat, els personatges i fons que farien servir i finalment com seria el joc i la seva programació. Durant diferents sessions van fer la programació i el disseny del Canva del seu projecte. Per fer-ho treballàvem en grup desdoblat. Així la meitat del grup treballava la programació i l'altra meitat treballava la creació del canva del projecte i la gravació del vídeo. Per finalitzar van gravar el vídeo explicatiu del seu projecte.

Impacte de la proposta

Farem la publicació del joc a la nostra pàgina web i els alumnes passaran per les classes explicant als seus companys quins jocs han creat i on els poden trobar. També enviarem la informació a totes les famílies de l'escola perquè puguin veure la feina realitzada pels alumnes de 5è. Finalment farem difusió a l'Instagram de l'escola dels projectes realitzats perquè qualsevol persona els pugui veure.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.