mSchools Awards 2024

ecoRUSH

Autor: Albert Maristany Borge

Contacte: albertm@safasp.net

Nom escola: Escola Sagrada Família SAFASP.NET

Adreça de l'escola: Puig i Cadafalch 50 - Santa Perpètua de la Mogoda

Pàgina web: https://sites.google.com/safasp.net/ecorush/inici

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Ciutadania democràtica i consciència global
Àrea / matèria / àmbit
Tecnologia / informàtica
nº de sessions de 1 hora
25
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge basat en problemes (ABP) Design Thinking Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

EcoRush és una aplicació que ofereix un servei d'autogestió de lloguer de patinets, bicicletes elèctriques i clàssiques entre particulars. La nostra aplicació crea una comunitat accessible des de casa. En aquesta, es pot llogar entre particulars un servei de transport, per cobrir diferents objectius personals possibles. Tot amb el propòsit de reduir l'ús del cotxe i la producció de CO₂.

Singularitat i innovació

Dur a terme projectes d'entorn que impliquin intervencions i actuacions reals o activitats d'aprenentatge servei partint d'accions de consciència ambiental i sostenibilitat és un dels objectius principals de la nostra App, on col·laborem completament amb la consciència ambiental i sostenible sobre el canvi climàtic. El nostre projecte ofereix una alternativa ecològica els trajectes de poca duració o com a transport privat per fer turisme i reduir el consum de CO₂ que desprenen els cotxes.

Més detalls

Resum del procés

Durant les diferents sessions s'explica als alumnes el projecte, es creen els grups i es dedica temps a pensar i investigar idees potencialment atractives i innivadores. Els alumnes també s'analitzen i s'assignen rols de grup, i es planifiquen les tasques de forma calendaritzada, intentant fer una estimació dels temps. Una vegada escollit el tema de l'app se'ls demana fer un mapa de funcionalitats, i després un prototip de pantalles juntament amb el model de negoci i l'estudi de mercat. El professor orienta als alumnes en tot moment. En aquest punt es desenvolupa la resta del projecte en paral·lel (web, memòria, pósters, vídeos promocionals). Es posa un deadline i a partir d'aquella data es dóna un temps de millora dels punts febles. Finalment presenten els projecte davant els companys.

Impacte de la proposta

Des de l'escola apostem fa anys en la proposta AppEducation. Considerem que és un projecte que fomenta aprenentatges diversos, com el treball en equip, la planificació, la recerca i investigació, comunicació, programació, i que és proper a la realitat, que foments l'emprenedoria, l'autoaprenentatge i les capacitats del treball grupal. N'estem contents amb els resultats i tractem de millorar la proposta pedagògica cada any.

Altres observacions

4 ESO
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.