mSchools Awards 2024

Cuida’ls avui per viure un demà

Autor: Anabel Pascual

Contacte: anabel@cstanna.org

Nom escola: Santa Anna

Adreça de l'escola: Rambla Aragó 15 - Lleida

Pàgina web: https://www.cstanna.org/

Share
Edat dels alumnes
10 - 12
Eix principal
Ciutadania democràtica i consciència global
Àrea / matèria / àmbit
MEDI SOCIAL, MEDI NATURAL, LLENGUA, TECNOLOGIA I ART VISUAL PLÀSTICA
nº de sessions de 1 hora
10 sessions
Recurs digital
Scratch Challenge
Metodologies
Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

Es tracta d'un trivial que han realitzat a partir de la informació obtinguda dels animals més característics o emblemàtics dels diferents països, d'on provenen les famílies del nostre alumnat. S'han centrat especialment en la pèrdua d'hàbitat i de membres que fa que la seva població total hagi minvat considerablement aquests últims anys.

Singularitat i innovació

S'ha aportat la multiculturalitat i singularitat de cada alumne, ja que aquest curs té alumnes de 14 nacionalitats diferents. Ha estat un projecte que ha cohesionat més el grup classse, els alumnes tenien curiositat per saber més de les diferents cultures dels seus companys i aquests se sentien importants en el grup classe i totalment integrats.

Més detalls

Resum del procés

Primer de tot, vam proposar als alumnes que elegissin un animal que representés al seu país. Un cop elegit el de cada nacionalitat vam fer grups de dues persones perquè busquessin informació i curiositats de cada un d'aquests animals i una pregunta de trivial. Després, vam repartir-nos en tres grups: audiovisuals, disseny i programació, on el grup d'audiovisuals era l'encarregat de fer el vídeo de 2 minuts, el de disseny, el pòster i el de programació, el videojoc amb el programa Scratch. Abans de posar-hi, van fer un brainstorming els tres grups per pensar què volien fer i com es repartirien les diferents tasques. Fet això, van començar la feina assignada fins que la van acabar i en una última sessió van projectar cada un dels resultats a la resta de la classe.

Impacte de la proposta

S'ha implicat la majoria del claustre de primària per ajudar-los en les seves especialitats i resoldre dubtes que anaven sorgint, també els pares que han anat ajudant als seus fills i els alumnes, entre ells, han fomentat el diàleg i la cohesió.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.