mSchools Awards 2024

Busca la teva llengua

Autor: Dúnia Vilà Serra

Contacte: a8032592@xtec.cat

Nom escola: Escola Sant Jordi

Adreça de l'escola: c/ de les Escoles, 10 - Sant Vicenç de Montalt

Pàgina web: https://agora.xtec.cat/esc-santjordi-svmontalt/

Share
Edat dels alumnes
10 - 12
Eix principal
Llengua, cultura i diversitat
Àrea / matèria / àmbit
Projecte
nº de sessions de 1 hora
20 (difícil de calcular, moltes, moltes hores....)
Recurs digital
Scratch Challenge
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge basat en problemes (ABP) Aprenentatge basat en el pensament Gamificació / Ludificació Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu Aprenentatge per descobriment

Breu descripció

La proposta es basa en un joc on, representa que a mesura que vas superant diferents proves, el propi joc et va ensenyant una llengua, la llengua catalana. L'alumnat ja havia treballat programació amb Scratch aquest any, fent un altre projecte. Quan se'ls va proposar participar en el concurs, ells i elles es van organitzar i han realitzat absolutament tot el procés sols/es, de fet no han volgut la intervenció de la mestra en cap moment del disseny.

Singularitat i innovació

La idea principal de l'alumnat ja és molt creativa: es presenten en el vídeo com si fossin una petita empresa que ha creat un videojoc. De fet, s'han creat un logotip, samarretes... han creat el vídeo utilitzant croma, per iniciativa pròpia. La proposta d'Scratch està molt ben desenvolupada, i sobretot s'ha de tenir en compte que absolutament tot ho ha fet nens i nenes de 10 i 11 anys.

Més detalls

Resum del procés

Al ser un grup força nombrós, a l'aula inicialment es van distribuir tasques. Destaco aquest fet perquè d'aquesta manera tot l'alumnat hi ha tingut cabuda, i tot el grup s'ha entès molt bé. La motivació per a realitzar el projecte ha estat màxima, i ho han celebrat enormement quan ho han tingut tot acabat... semblava que aquest dia no arribaria!

Impacte de la proposta

L'alumnat ha anant avançant el projecte també des de casa, la quantitat d'hores que li han dedicat no les podria calcular... ara bé, les famílies no saben programar i s'han quedat molt sorpresos/es i orgullosos/es de veure tot el que saben fer. A l'escola li donem molt de valor a l'esforç que han fet, ho mostrem a les demés classes i a tota la comunitat. Considerem que és un grup amb molt nivell pel que fa a les seves aptituds de programació, i de fet han acabat indicant que l'any que ve tornaran a fer-ho.

Altres observacions

Personalment, com a mestra, estic molt orgullosa de tots ells i elles. S'han esforçat moltíssim, considero que ho han fet genial i em sembla increïble que nens i nenes d'aquestes edats sàpiguen programar a aquest nivell. Espero i desitjo que arribin a la final, perquè crec que s'ho mereixen molt.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.