mSchools Awards 2024

Booklink

Autor: Daniel Soldevila Guitart

Contacte: danielsoldevila@escorialvic.cat

Nom escola: Vedruna Escorial Vic

Adreça de l'escola: Carrer de Santa Joaquima de Vedruna, 6 - Vic

Pàgina web: https://www.escorialvic.org/

Share
Edat dels alumnes
16 - 18
Eix principal
Llengua, cultura i diversitat
Àrea / matèria / àmbit
Optativa de Robòtica i programació
nº de sessions de 1 hora
30
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu

Breu descripció

L’experiència en relació amb el repte ha sigut molt positiva. Ha sigut una manera molt agradable per aprendre sobre programació i apps. Després d'adquirir una base de programació i utilització d'Android Studio, el fet de poder portar a terme i ampliar els coneixements desenvolupant un projecte real i, també desenvolupant una vessant emprenedora ha fet que el grup s'hagi motivat i que haguem tingut una experiència satisfactòria.

Singularitat i innovació

La nostra proposta és única perquè és l'única aplicació per organitzar llibres, específicament dirigida a les escoles. La nostra aplicació a més a més creiem que té una interfície més moderna, atractiva i d’ús més simple a comparació amb altres aplicacions que hem recercat del mateix àmbit.

Més detalls

Resum del procés

El treball desenvolupat consisteix en una organització grupal, on cada persona dins del grup té un rol, adaptat a les seves preferències. Hem anat desenvolupant el projecte utilitzant la metodologia Kanban on, en cada moment, cada membre del grup estava desenvolupant una tasca. A més, cada dia ens reuníem durant 5 minuts per posar en comú el que havíem treballat l'últim dia i el que treballaríem en la sessió actual. Després de diferents dinàmiques per fer una pluja d'idees, vàrem començar per idear i ampliar una idea principal, que pogués tenir un futur com a aplicació, i que no existís en el mercat actual.

Impacte de la proposta

Impacte de la nostra app per a la gestió de la biblioteca escolar: Comunitat educativa: Professorat: Gestió eficaç dels llibres, reduint càrrega administrativa. Alumnes: Autonomia en préstecs, reserves i recomanacions. Famílies: Accés a informació actualitzada sobre préstecs i activitats. Entorn: Promoció de la lectura: Fomenta l'accés a la cultura i el coneixement. Optimització dels recursos: Millora la gestió dels llibres i materials. Sostenibilitat: Disminueix el consum de paper. Alumnat: Autonomia i responsabilitat: Gestió dels préstecs i recomanacions de manera autònoma. Motivació: Facilita la descoberta de nous llibres i autors. Habilitats lectores: Estimula la comprensió lectora, la crítica literària i la creativitat. Centre: Modernització: Adapta la gestió de la biblioteca a les noves tecnologies. Innovació pedagògica: Integra la tecnologia en el procés d'aprenentatge. Comunitat lectora: Crea una xarxa de lectors dins del centre. Creiem que la nostra app genera un impacte positiu en tots els agents de la comunitat educativa, fomentant la lectura, la innovació i la transformació del centre.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.