mSchools Awards 2024

App BiblioAlba

Autor: Cristina López Solano

Contacte: clopez@insalba.cat

Nom escola: Institut Alba del Vallès

Adreça de l'escola: Av. Buxó Baliarda, 3 - Sant Fost de Campsentelles

Pàgina web: https://agora.xtec.cat/insalba/

Share
Edat dels alumnes
14 - 16
Eix principal
Llengua, cultura i diversitat
Àrea / matèria / àmbit
Digitalització
nº de sessions de 1 hora
Aproximadament 30 hores
Recurs digital
App Education
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu Aprenentatge basat en reptes

Breu descripció

Des de la nostra experiència, creiem que aquest repte ha sigut bastant interessant i dinàmic. Fer-lo per grups ha estat de gran ajuda, ja que cadascú ha pogut aportar diferents visions al projecte final. Igualment, també hem tingut alguns contratemps a l’hora de fer la feina, però gràcies a l’esforç i al treball en equip hem pogut resoldre'ls entre tots. Respecte a la programació vam utilitzar l’entorn de programació AppInventor. La majoria de pantalles constaven de botons que estaven enllaçats a altres pantalles, a més d’altres programacions més complexes com per exemple una contrasenya, registrar llibres a una base de dades anomenada Firebase, eliminar els llibres registrats de la base de dades, enllaçar una web, etc.

Singularitat i innovació

La part innovadora de la nostra app que la diferencia de la resta són els apartats d’escriptor del mes i dites del poble. L’apartat “escriptor del mes” consisteix en posar la informació, els fets importants i els llibres d’un autor diferent per així donar-los a conèixer i fer poble. També hi ha un apartat on posem dites del nostre poble i la seva explicació. El vam posar per donar a conèixer els fets relacionats amb el nostre poble i així conèixer la nostra cultura.

Més detalls

Resum del procés

Primerament, vam fer un estudi de possibles problemes o necessitats del nostre entorn. Vem seleccionar el més interessant i després vem començar a dissenyar. Primer, vem fer un mapa mental amb tots els apartats que tindria la nostra aplicació. Quan ja vam tenir l’estructura principal de l’app, amb la web Balsàmic vam dissenyar el model de les diferents pantalles possibles. Un cop vam tenir la idea bastant avançada, vam començar a programar amb l’app AppInventor. Primer vam fer tota la programació, i vam començar les pantalles més senzilles i finalment les més complicades. Finalment, vam dissenyar l’app perquè fos més visual. A continuació vam fer un pòster divulgatiu per patrocinar la nostra app, i en acabar vam fer la memòria de tot el procés.

Impacte de la proposta

En el nostre cas, encara no hem posat a prova el nostre projecte de cara al centre, però sí que es va comentar amb el departament de llengües i si en un futur es dugués a terme creiem que hi hauria bastants millores. Creiem que l’alumnat s’interessaria bastant més per la lectura, faria més ús de la biblioteca del centre, tindrien més coneixements sobre diferents escriptors del poble i les seves obres, coneixerien una mica més la cultura del poble, etc.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.