mSchools Awards 2024

Andreu Galan, poeta de la A a la Z

Autor: Hugo Cardillo Mata, Christian Toldrà Jordà

Contacte: hcardill@xtec.cat

Nom escola: Escola La Parellada

Adreça de l'escola: C/Josep Maria Mas s/n - Santa Oliva

Pàgina web: https://agora.xtec.cat/ceip-la-parellada/

Share
Edat dels alumnes
10 - 12
Eix principal
Llengua, cultura i diversitat
Àrea / matèria / àmbit
Biblioteca, Català, Informàtica i Robòtica.
nº de sessions de 1 hora
10
Recurs digital
Scratch Challenge
Metodologies
Aprenentatge basat en projectes (ABP) Design Thinking

Breu descripció

Andreu Galan Poeta de la A a la Z, és un conjunt de minijocs que tenen com a referència 5 poemes del poeta infantil Andreu Galan. Dins del projecte de biblioteca i el pla lector de l'escola, cada any tenim un autor que ens ve a visitar a l'aula. Els dies previs es treballen els seus textos a l'hora de biblioteca. Aquest curs, hem tingut la sort de rebre la visita de l'Andreu Galan, després de la visita, els alumnes van sortir molt motivats amb les seves rimes. És per aquesta raó que els alumnes del taller de robòtica de 6è van voler donar a conèixer aquestes poesies tan esbojarrades a la resta de la comunitat educativa.

Singularitat i innovació

-El fet de barrejar poesia amb videojocs ens ha permet treballar per un costat la dicció i el ritme a l'hora de recitar els poemes i per un altre la creació digital. -Hem provat de fer alguns dels personatges i escenaris amb Inteligencia artificial. Hem fet servir Firefly adobe i l'APP de Canva "Contenido Mágico". -Al realitzar aquests minijocs, hem pogut aprofundir en el coneixement de l'obra de l'autor Andreu Galán.

Més detalls

Resum del procés

-Els alumnes han treballat a l'aula l'autor i la seva obra. -El 5 d'abril, l'Andreu Galan va venir a l'escola a revitar els seus poemes. -Hem decidit crear un videojoc sobre els seus poemes. -Hem debatut en grup quins eren els poemes més adients per poder crear els jocs. -Fent servir design thinking hem arribat a un primer projecte de com havien de ser els minijocs. -Ens hem distribuït la feina per poder realitzar el videojoc.

Impacte de la proposta

-La biblioteca de la nostra escola és escolar i municipal, així que aquesta proposta s'ha pogut jugar en horari fora del centre. -El Pla Educatiu d'Entorn de Santa Oliva, ens financia la visita de l'autor, per poder fer un treball d'animació a la lectura. -L'eix de referència ha estat LLengua, cultura i diversitat i més concretament l'apartat: Fomentar la biblioteca escolar com un recurs necessari per garantir la qualitat de l’educació lingüística i el foment del gust per la lectura. Aquesta activitat ens ha ajudat a nivell escolar a enfortir el gust per la lectura i aprofundir en vocabulari de la nostra llengua. -L'autor que ha vingut és d'origen valencià, el seu accent i algunes paraules més locals, ens han permet treballar els diferents accents de la nostra llengua.

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.