mSchools Awards 2024

Gammificant la vida

Autor: Joan Riera

Contacte: jriera@daina-isard.cat

Nom escola: Daina-Isard, SCCL d'Ensenyament

Adreça de l'escola: c. Cerdanya 15 - Olesa de Montserrat

Pàgina web: www.daina-isard.cat

Share
Edat dels alumnes
10 - 12
Eix principal
Ciutadania democràtica i consciència global
Àrea / matèria / àmbit
STEAM
nº de sessions de 1 hora
Entre 8 i 10
Recurs digital
Recursos i eines digitals audiovisuals
Metodologies
Classe invertida (Flipped Classroom) Aprenentatge basat en problemes (ABP) Aprenentatge basat en el pensament Gamificació / Ludificació Simulació Jocs de rol Aprenentatge cooperatiu /col·laboratiu Aprenentatge basat en reptes Aprenentatge per descobriment

Breu descripció

A partir del joc Minecraft, hem creat un nou món -un escenari totalment virtual- compost per diferents terrenys, amb recursos limitats i ple de reptes. Dins d’aquest món, hi trobem l’illa Taprobana i l’illa Thule, dues àmplies extensions de terreny separades pel mar Thalassa, amb característiques molt diferents i amb una història única. Aquest món ha quedat habitat pel poblat Alfa i Beta, dos grups de 6EP formats per 15 alumnes cada un d’ells que hauran d’aprendre a treballar en equip per sobreviure, superar els reptes que es plantegin com a societat i intentar resoldre el misteri que separa les dues illes. Les decisions i les accions de cada poble comporta unes conseqüències directes al grup i a l’evolució del poble del qual formen part. Saber organitzar-se entre ells és clau per sobreviure en aquestes illes i superar els reptes diaris de diverses temàtiques.

Singularitat i innovació

El projecte contempla una manera única per a l'alumant de treballar conjuntament i superar reptes STEAM a través de les proves que afegeix el professor. A través de diferents reptes, l'alumnat pot treballar continguts de matemàtiques o tecnologia. En funció del seu progrés, també veurem evolucionar el poblat fins a punts on es veuran obligats a prendre decisions que influiran en el futur de la seva comunitat. És una manera divertida i innovadora d'utilitzar els videojocs i la gammificació per poder aprendre continguts de qualsevol matèria.

Més detalls

Resum del procés

Per poder facilitar tota la informació, hem preparat el següent document amb tots els passos i referències utilitzats en el projecte: https://drive.google.com/file/d/198XPFuZkj0HcHBIfoPZfa6GyiEdc_Asi/view?usp=sharing

Impacte de la proposta

Un dels indicadors claus que hem utilitzat per valorar la proposta, és el feedback del professorat. A continuació us deixem algunes de les respostes que ens van facilitar en el formulari d'avaluació del projecte: “Tenir un espai virtual (molt conegut per l’alumnat) amb infinitat de recursos enspermet també jugar com a mestres a crear noves metodologies i maneres de treballar" “Aquest projecte ha unit més l’alumnat, els ha ensenyat a gestionar elsproblemes com a col·lectiu i ens ha donata tots els mestres una eina per poder observar millor als nostres alumnes en diferents contextos, davant de diferents situacions i adoptant diferents rols” “Val la pena, si més no, intentar veure com reacciona l’alumnat d’ESO a la proposta. Si son capaços de generar reptes adaptats a l’alumnat de 6EP a partir dels continguts donats a la matèria, voldrà dir que realment l’aprenentatge ha sigut significatiu i també ho podrà ser per l’alumnat d’EP.”

Altres observacions

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.